Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Δελτίο τύπου ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ


15/6/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Από την ένταξη του ΟΣΕ στα πρώτο μνημόνιο μέχρι και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου (μεσολάβησε ο διαχωρισμός της ΕΕΣΣΤΥ) δεν έχει περάσει στιγμή να μην δεχόμαστε επιθέσεις όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της χώρας.
Το μοντέλο της ″υποτιθέμενης ανάπτυξης″ που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θα σώσει τον σιδηρόδρομο είναι τα ΣΔΙΤ τα οποία είναι γνωστά στους σιδηροδρομικούς από το 2008.

Επιπλέον η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του υπερταμείου που ενέταξε σε αυτό τον ΟΣΕ και όλο τον δημόσιο πλούτο.
Η κυβέρνηση συνειδητά συνέχισε την απαξίωση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όρισε ημερομηνία για το άνοιγμα προσφορών έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους.
Οι προσπάθειες που καταβάλλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε είναι να δείξουμε στην κοινωνία ότι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει εξοικονόμηση των χρημάτων των φορολογουμένων είναι με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι με τα Θατσερικά μοντέλα που προτείνονται.
Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις στάσεις που διοργανώνει το σωματείο μας την Τρίτη 21/6/2016 από 05.00 έως 08.00, από 13.00 έως 16.00 και από 21.00 έως 24.00 καθώς και στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣ την Τετάρτη 22/6/2016.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΟΣΕ Η ΕΕΣΣΤΥ ΚΑΙ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»