Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ στις 15 και 16 Ιουνίου

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ στις 15 και 16 Ιουνίου (όχι στις 17 που είχε εξαγγελθεί παλαιότερα) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
-Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
-Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ απεργούν, διότι δεν υπάρχει κανένα άλλο μέσον για να γίνει εγκαίρως αντιληπτό το έγκλημα που συντελείτε σε βάρος του Δημόσιου πλούτου.
Όποτε ανοίγουν ζητήματα ιδιωτικοποίησης δεν είναι τυχαίο το ότι «διοχετεύονται» στοιχεία για τα «ελλείμματα» των ΜΜΜ. Είναι φανερό ότι τα ΜΜΜ της Αττικής, ύστερα από μία 6ετία «εντατικής εξυγίανσης», οδηγήθηκαν σε προγραμματισμένα ελλείμματα για να δικαιωθεί η αναγκαιότητα της αξιοποίησης» και η άρον άρον μακροχρόνια παραχώρηση της εκμετάλλευσης των μεταφορικών υπηρεσιών και μιας σημαντικής ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες.
Και όπως πάντα τον λογαριασμό καλούνται να καλύψουν αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη, δηλαδή το επιβατικό κοινό και οι εργαζόμενοι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.