Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Από τη μύγα ξίγκι


Θυμάστε τον ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα; Ε, το γεγονός είναι ότι η ΔΕΗ κόβει σωρηδόν το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά που καθυστερούν την εξόφληση λογαριασμών καθώς αδυνατούν να πληρώσουν.
 Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η αποστολή σε χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ των ειδοποιήσεων για την καταβολή των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και επίσης άρχισαν οι πλειστηριασμοί σε ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου. Ολες οι περιπτώσεις παρουσιάζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα ως διαδικασία εξυγίανσης των οικονομικών του Δημοσίου και οι οφειλέτες ως μπαταξήδες. Η πραγματικότητα είναι διαμετρικά αντίθετη.

 Η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ενισχύσει το κρατικό ταμείο για λογαριασμό του κεφαλαίου. Προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξίγκι, παίρνοντας από εκεί που δεν μπορούν να δώσουν άλλο γιατί πολύ απλά έχουν γονατίσει απ' τη διαρκή αφαίμαξη. 
Το πρόβλημα, πλέον, δεν είναι αυτή καθαυτή η κυβερνητική επιδίωξη. Η κυβέρνηση δουλεύει για την τάξη που υπηρετεί: τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το κεφάλαιο. 
Το πρόβλημα που ζητά λύση είναι πώς η λαϊκή οργή, ο θυμός που συσσωρεύεται δεν θα εκτονωθεί στη μια ή την άλλη αδιέξοδη επιλογή εντός του συστήματος, αλλά θα γίνει συνειδητή επιλογή στο δρόμο για την ανατροπή.