Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η Δημόσια και δωρεάν υγεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τραγική κατάσταση
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με έρευνά της που δημοσιοποίησε στις 15/6/2016, δείχνει ότι είναι τραγική η κατάσταση που βιώνει μεγάλο τμήμα των λαϊκών ανθρώπων που έχει ανάγκη υπηρεσιών Υγείας και φαρμακευτικής αγωγής, όπως είναι τραγική η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
Τι λέει η έρευνα; 

Το 2014 έμειναν χωρίς ιατρική φροντίδα ή θεραπεία, αν και τους ήταν απολύτως αναγκαία, το 14% των ανθρώπων του μόχθου, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Την ίδια περίοδο, το 11,3% δεν είχε τα αναγκαία χρήματα για την αγορά φαρμάκων με βάση τη συνταγή θεραπείας που πήρε από τον γιατρό. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τα μνημόνια, προκειμένου το κεφάλαιο να ενισχύσει τη διευρυμένη κερδοφορία του. 
Ας δούμε τώρα και την τραγικότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που ενισχύει το δίκιο των εργαζομένων στα νοσοκομεία στις απεργιακές διεκδικήσεις τους: 
Το 13% των λαϊκών ανθρώπων καθυστέρησε να πάρει ή δεν πήρε καθόλου την αναγκαία ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα λόγω μεγάλης λίστας αναμονής, το 9,4% λόγω έλλειψης ειδικοτήτων γιατρών και άλλων ειδικοτήτων υγειονομικών και το 6% λόγω μεγάλης απόστασης ή προβλημάτων στη μεταφορά, που δείχνει την εγκατάλειψη αφενός του ΕΚΑΒ, αφετέρου της φτωχολογιάς που δε βρίσκεται κοντά σε δομή παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας κ.λπ.