Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΕΠΕ για την απεργία 9/6/2016

Αθήνα, 6/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Σωματείο μας πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απαιτώντας την άμεση πρόσληψη Μηχανοδηγών για την κάλυψη των 200 και πλέον κενώνΟργανικών θέσεων στον κλάδο Έλξης.
Την ώρα που σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, οι σιδηροδρομικές εταιρείες παραμένουν υπό Δημόσιο έλεγχο ή επανακρατικοποιούνται, η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αγνοώντας όλες τις φωνές που τονίζουν ότι αυτή η πράξη θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και την τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Την ίδια ακριβώς ώρα εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε μήνα από την έλλειψη Μηχανοδηγών και την καθημερινή κατάργηση εμπορικών δρομολογίων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη για προσλήψεις, αλλά και τις οικονομικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι αυτές δεν θα έχουν κανένα οικονομικό κόστος, οι προσλήψεις δεν προχωρούν.
Το Σωματείο μας το επόμενο διάστημα και εν όψει των δεσμευτικών προσφορών στις 22 Ιουνίου 2016, θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας