Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αναβολή της συνάντησης για την σσε και λοκ αουτ από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αναβλήθηκε  η σημερινή  συνάντηση  για την σσε  μεταξύ των διοικησεων των εταιρειών του ομίλου και της ΠΟΣ.Ο λόγος  οφείλεται  στην διοίκηση  της ΕΕΣΣΤΥ η οποία  δεν μπορούσε να παραστεί  σήμερα  .Η συνάντηση  μεταφέρθηκε  για την ερχόμενη  Παρασκευή  στις 10:00 πμ. Επίσης πριν λίγο  η διοίκηση  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε  με ανακοίνωση  της σε κατάργηση  των δρομολογίων  την ημέρα  της απεργίας της ΠΕΠΕ  9/6/2015   δηλαδή  στην ουσία έχουμε  λοκ αουτ.Το παρασκήνιο  για αυτή  την απόφαση της διοικησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλούσιο  και μας ειναι γνωστό σε ολες του τις λεπτομερειες...( για να μην νομιζουν μερικοί οτι τρώμε κουτόχορτο...)
Η συνολική  εικόνα  όμως  μας οδηγεί  σε ενα λυπηρό  συμπέρασμα ...

Κατά  την άποψη  μας από την κινητοποίηση  που έχει  προκηρύξει  μονη της η ΠΕΠΕ  εκπέμπεται ενα  αρνητικό  μήνυμα  προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά  και προς  την κυβέρνηση.Ειναι φανερό  οτι η  ιδιωτικοποίηση δεν επηρεάζει  μονο τους μηχανοδηγους αλλά  όλο  το προσωπικό της εταιρείας.
Η ασυνεννοησία  όμως της ΠΕΠΕ  με το άλλο  σωματείο  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο μοναχικός  δρόμος  της ΠΕΠΕ   στις κινητοποιήσεις  ειναι συνταγή  αποτυχίας στον αγώνα  κατά  της ιδιωτικοποίησης.
Εξίσου  απαράδεκτη  κατά  την άποψη  μας ,ειναι και η στάση  της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με  την προκλητική της απουσία  απο  ενα ενιαίο  μέτωπο  κατά  της ιδιωτικοποίησης  .
Αυτή την αρνητική  της στάση   η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ την επιβεβαιώνει συνεχώς  με  παλινωδίες και υποχωρήσεις  που    οδηγούν  ακόμα  και σε  ακυρωσεις κινητοποιησεων χωρίς να έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια της  .
 Αλλά πέρα από τα παραπάνω  η γενικότερη  σταση της ηγεσίας  της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα θέματα  που απασχολούν τον εργαζόμενο  είναι τέτοια που θα χαρακτηριζόταν με άνεση ως  υπερπροστατευτικη  και ανεκτική  προς την συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την τοποθετημένη  από  αυτή  διοίκηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Σαν να λέμε  ο εργοδοτικος και κυβερνητικός  συνδικαλισμός  καλά  κρατεί...
Απαιτείται  αλλαγή  πορείας  πριν είναι  πολύ   αργά ..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ