Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Λύνονται οι γλώσσες των κυβερνητικών....

Λύνονται οι γλώσσες των κυβερνητικών όταν έχουν απέναντί τους το κατάλληλο ακροατήριο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, χωρίς περιστροφές, χαιρετίζοντας το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Capital Link, δεν απέφυγε τον πειρασμό της έπαρσης και άρχισε το χαιρετισμό της με κομπασμούς: 

 «Η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας νέας περιόδου εμπιστοσύνης, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικής προοπτικής. Πρόσφατα, ολοκληρώσαμε με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση. Πετύχαμε να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική σταθερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή. Τις δύο θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος».
Σε απλά ελληνικά, επαίρεται επειδή πέρασαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που υπαγόρευσε το κεφάλαιο χωρίς μεγάλους τριγμούς. Κι έτσι τώρα ο δρόμος είναι ανοιχτός «και τα σκυλιά δεμένα», μοιάζει να λέει στους επενδυτές. Το ότι κάνουν καλά τη δουλειά του κεφαλαίου ούτε λόγος, η έπαρση όμως είναι κακός σύμβουλος, που οδηγεί σε λάθος εκτιμήσεις. Αργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσουν.
ΥΓ: «Γιατί εμείς επιλέγουμε ακριβώς αυτόν το δρόμο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι το δρόμο της συντριβής της εργασίας». Η κ. Γεροβασίλη γνωρίζει - πολιτική υλοποιούν άλλωστε - ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας περνάει απ' το δρόμο της συντριβής της εργασίας. Τόσο περισσότερο, μάλιστα, όσο η εργασία αποδέχεται για αληθινές κάτι τέτοιες ψευτιές...