Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες

Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες, αντιδρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Από το πρωί σήμερα είναι σε εξέλιξη η απεργιακή περιφρούρηση που έχουν καθορίσει στο χώρο της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην αίθουσα του ΟΛΠ προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αλλά και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.
Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων και με την πάλη μας να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, με λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.
Απαιτείται αγώνας για λιμάνια κοινωνικοποιημένα, που ως λαϊκή περιουσία θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια με υποδομές στήριξης για τη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων, που εξυπηρετούν το λαό και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η ενδυνάμωση της λαϊκής πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία, κύριο του πλούτου που παράγει».