Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Tι να περιμένεις από Συριζαίο εκτός από θράσος..... απύθμενο;

«Οι δυνάμεις τους νομίζω "νίπτουν τας χείρας τους", έχουν απομονωθεί πλήρως από τους φοιτητές που κινητοποιούνται», είναι, πλέον, «μόνοι τους, στις κλασικές απομονωμένες πορείες που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ (...) με την προσφιλή τους τακτική ότι "όλοι ίδιοι είναι", είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ. 

Στην ουσία "ξεπλένουν" τις ακραία βίαιες πρακτικές της ΝΔ». Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια. Είναι πραγματικά αστείο να κουνάει το δάχτυλο στην ΚΝΕ ο εκπρόσωπος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που οι δυνάμεις της στα πανεπιστήμια μετριούνται στα δάχτυλα του ...μισού χεριού. 


Κι επειδή αφελείς δεν είναι, αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ πρωτοστατούν όλο αυτό το διάστημα για να γίνουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις, που έχουν στο επίκεντρο το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και στο στόχαστρο την πολιτική υποβάθμισης των σπουδών και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων.

Η γραμμή αυτή είναι που δυσκολεύει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων, και όχι η διεκδίκηση ενός τάχα πιο «δίκαιου» πανεπιστημίου στις σημερινές συνθήκες. Αυτή η αγωνιστική κατεύθυνση, την οποία στηρίζουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ μέσα στο φοιτητικό κίνημα, δίνει την καλύτερη απάντηση στους νόμους που ψηφίζει ή ετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά βάζουν στο στόχαστρο όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, πάνω στα οποία η ΝΔ έρχεται να χτίσει. 
Οσο για το δόγμα «νόμος και τάξη», πάει πολύ να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δίστασε παρόμοιες φοιτητικές κινητοποιήσεις να τις αντιμετωπίσει με χημικά και άγρια καταστολή, ή που με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου στοχοποιούσε ως «παραβατικές» τις αγωνιστικές διαδικασίες μέσα στις σχολές. Ας αφήσει επομένως τα σάλια για τους αγώνες των φοιτητών και την προσπάθεια να τους αλέσει στην ψευτοαντιπαράθεσή του με τη ΝΔ.