Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ


04/11/2019

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το μονοπώλιο της TRENITALIA (ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ) «παίρνει αέρα» από το Πολυνομοσχέδιο – τερατούργημα της ΝΔ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και επιφέρει για λογαριασμό του κεφαλαίου συντριπτικό πλήγμα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και νέα αντεργατικά μέτρα.

Αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της σημερινής Κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τα παρελκόμενά τους στέλνοντάς τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά στα Δικαστήρια, επειδή διεκδικούν Σ.Σ.Ε., δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Δε θέλει να διαπραγματεύεται με την Π.Ο.Σ. για κλαδική Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους στις σιδηροδρομικές μεταφορές, αλλά με επιχειρησιακά Σωματεία και με ενώσεις προσωπικού. Η απόφαση του Δικαστηρίου ως συνήθως, έκρινε πάλι τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες. 
Η προσπάθεια απαξίωσης και μείωσης της αξίας και του ρόλου που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να παίξει ένα Δευτεροβάθμιο όργανο όπως είναι η Π.Ο.Σ., δείχνει πως ο κάθε εργοδότης το αξιοποιεί. 
Είναι πλέον καθαρό σε όλους τους Σιδηροδρομικούς ποιο ρόλο παίζουν και τι εξυπηρετούν  όλοι εκείνοι που ο εργοδότης τους έχει επιλέξει να είναι το δεξί του χέρι. 
Οι «κολαούζοι» της εργοδοσίας (γνωστοί είναι) απρόκλητα υπερασπίζονται με θέρμη την ένταση της επιθετικότητάς της, φροντίζοντας και οι δύο να παραδώσουν δέσμιους τους εργαζόμενους στην εκμετάλλευσή της. 
Τα Σωματεία και η Π.Ο.Σ. να πάρουν τις ευθύνες τους. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν να αναστέλλονται κάθε φορά που βγαίνουν παράνομες. Από την ίδια την πλευρά πλέον των εργαζομένων αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στα Σωματεία και την Π.Ο.Σ., και η ανάγκη οι ίδιοι να μπουν μπροστά και με Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων της ΔΕΣΚ-Σ που με συνέπεια αγωνίζονται:
Σ.Σ.Ε. για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. 
Για μετατροπή όλων των 6μηνων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την κάλυψή τους από την ίδια Σ.Σ.Ε. με τους ίδιους όρους.
Για πρόσληψη στην ΕΕΣΣΤΥ όλων των μαθητών που τελείωσαν τη σχολή και ένταξή τους στη Σ.Σ.Ε. με τους ίδιους όρους.
Για εξίσωση των δικαιωμάτων των νεότερων σε εργασιακό βίο εργαζομένων με τα δικαιώματα των παλαιότερων εργαζομένων.
Για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Για 7ωρο - 35ωρο - 5νθημερο.
Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ