Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ο ρόλος τους

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το μένος  συγκεκριμένων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ   (τουλάχιστον για αυτή την περίοδο είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ)  ενάντια στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση για να πετύχουν την υπογραφή σσε.
Οι εργαζόμενοι  λοιπόν εκεί εκτός από τις εργοδοσίες έχουν να αντιμετωπίσουν και διάφορους  γραφικούς διπλοπρόσωπους συνδικάλες.Ευτυχώς όμως εξαιτίας του μίσους που αναδύεται από τις αναρτήσεις τους  ξεμπροστιάζονται αβίαστα και φανερώνονται   τα πραγματικά τους κίνητρα .
Το προσωπικό (και εντελώς φιλεργοδοτικό)   blog συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε μεγάλο αγώνα   κατά  των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην ΕΕΣΣΤΥ .

Είναι  όμως γνωστή η προνομιακή σχέση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή  με τις εργοδοσίες (στο παρελθόν σε ξαφνική εισβολή συνδικαλιστών  σε γραφείο διεθ συμβούλου σιδηρ/κής εταιρείας τον είχαν πιάσει  στα πράσα να εκεί στα  κρυφά  και την ωρα που έτρεξε να κρυφτεί σφήνωσε για κακή του τύχη  στην πόρτα) καθώς λειτουργεί ως εντολοδόχος τους και φανατικός προπαγανδιστής υπερ τους...
Αυτή η «προνομιακή σχέση» ( στην ουσία σχέση αφεντικού με κατοικίδιο)  είναι κατά την άποψη του αποτυχημένου ο  «σωστός συνδικαλισμός» . Νομίζουμε ότι αυτή του είδους η σχέση  επιβεβαιώνεται  πλεον και τυπικά  μετά την «πανηγυρική»  αναρτηση  από το προσωπικό του blog των εξωδίκων  σιδηροδρομικών εταιρειών  εναντίον της ΠΟΣ.
Aντί να καταφερθεί εναντίον των εταιρειών οι οποίες  ζητούν από τους εργαζόμενους να δεχθούν οτι τους δίνουν χωρίς  δεύτερη αντίρρηση «πανηγυρίζει» για τα εξώδικα της εργοδοσίας.
Η «πανηγυρική» και ντροπιαστική για τον πραγματικό συνδικαλισμό   ανάρτηση του γραφικού  αποτυχημένου  συνοδεύεται από την επαναλαμβανόμενη ,αντεργατική και  διχαστική ρητορική μίσους - ψεύδους εναντίον των εκπροσώπων που  νόμιμα εξέλεξαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στα σωματεία της τεχνικής βάσης.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα όσα εχουν ειπωθεί σε πρόσφατες  ενημερωτικές συγκεντρώσεις  της ΠΟΣ  σε μηχανοστάσια και εργοστάσιο από τον γραφικό αποτυχημενο ο οποίος  ζητούσε  από τους εργαζόμενους  την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα όσα ειπώθηκαν με «απειλητικό»  τόνο  από βήματος  του συνεδρίου της ΠΟΣ από τον ίδιο  αποτυχημένο και γραφικό καρεκλάκια για την συγχωνευση και την σσε της ΕΕΣΣΤΥ .
Σύμφωνα με τον γραφικό συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ η «σωστή» στρατηγική που δεν ακολουθεί η ΠΟΣ  πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαστικά  :

  1. να χάνεις από τον βασικό σου 400 ευρώ αν είσαι πτυχιούχος
  2. να υιοθετείς μισθολογικά κλιμάκια που αλλάζουν ανα πενταετία
  3. να χάνεις την πρόσβαση στον συνεταιρισμό ΣΥΝΠΕΟΣΕ και να βρίζεις τους εργαζόμενους  σε αυτόν !!
  4. να δίνεις αύξηση 1 ΕΥΡΩ το μηνα σε πεντε χρόνια
  5. να υπογράφεις 7ημερη και 9ημερη συνεχόμενη εργασία και να γίνεσαι ξεφτίλα σε πανελλαδικό επίπεδο όταν αυτό το παίζουν τα κανάλια ή οταν φτάνει το θέμα  στην Βουλή
  6. να ανατρέπεις πλήρως κεκτημενα ετών όπως την πληρωμή των ελιγμών και της εφεδρείας.
  7. να χαρίζεις υπερωρίες  1  1/2 χρόνου και να ζητάς από εργαζόμενο να αποσύρει την υπογραφή από αγωγή διεκδίκησης τους
  8. να υιοθετείς υποκατώτατο μισθό 650 ευρώ μεικτά χωρίς επιδόματα  για τον νεοεισερχομενο
  9. να παρατυπείς σε καταστατικό σωματείου 
  10. να γίνεσαι κυβερνητικό ή εργοδοτικό φερεφωνο
  11. να ζητας συζήτηση  με την εργοδοσία αντί διεκδίκηση
  12. να  κάνεις μεταταξη  από  την προς ιδιωτικοποιηση  εταιρεία στο δημοσιο και μετα να πουλας αγωνιστικό πνευμα ,λευκής πετσέτας , σε όσους έμειναν πίσω
  13. να λες ψεματα στον κόσμο και να συνεργαζεσαι με ακραίους νεοφιλελέδες σαν αυτούς της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και να παριστάνεις τον αριστερο..
ΥΓ1..Να μιλάει για υπουργούς και για σωσιμο ...ο υποτακτικός  του Χρήστου  είναι κωμικοτραγικό.
ΥΓ2.. Να μιλαει για νοθεία  το μελος του ΔΙΚΤΥΟΥ  της παραταξης  που συμμετεχει κανονικά στην διοίκηση της ΠΟΣ το λες και αδειασμα απο την παραταξη του...
ΥΓ3..Να μιλαει για διαπραγματεύσεις ο ...ναι σε όλα  είναι τραγέλαφος..
ΥΓ4..Η απομάκρυνση από την  καρέκλα της ΓΣΕΕ  μάλλον κάνει κακό στην ψυχική υγεία