Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών


Αθήνα 26 Νοέμβρη 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την επίθεση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ασφαλιστικό ετοιμάζεται να φέρει ρυθμίσεις, που πατώντας στον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στις αποφάσεις του ΣτΕ, θα δρομολογήσουν την ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού, προωθώντας την υλοποίηση του συστήματος των τριών πυλώνων. 

Η αρχή θα γίνει με τη μετατροπή της επικουρικής σύνταξης σε ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου, μετά το 2021, σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου ασφαλιστικές, επενδυτικές εταιρίες, τράπεζες και επιχειρηματίες θα εκμεταλλεύονται τον «ατομικό κουμπαρά» του για την αποκόμιση κερδών, χωρίς να εγγυώνται την απόδοση «σύνταξης».


Από την άλλη η κλοπή των συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων και η μείωση των συντάξεων των εργαζομένων ασφαλισμένων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή, ενώ οι αποφάσεις του Στε βάζουν τέλος στην ιστορία των αναδρομικών.
Το συνταξιουχικό κίνημα μαζί με το εργατικό μπαίνουμε μπροστά να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με αποφάσεις της ΣΕΑ, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων οργανώνονται ενιαίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη, Καλούμε τα μέλη του συλλόγου να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις μαζί με τα εργατικά συνδικάτα. 

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση του συλλόγου στις 10 πμ Κοραή και Σταδίου. Στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου ώρα 11 πμ, στη Λάρισα στη κεντρική πλατεία ώρα 11πμ.
Διεκδικούμε την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, την απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης και όλων των άλλων ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, που καταργήθηκαν από όλο το προηγούμενο αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο.




ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ