Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Εξώδικη απάντηση της ΠΟΣ στο εξώδικο της ΕΕΣΣΤΥ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθ.6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ
Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, Πλ.Βικτωρίας, αριθ.7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

-------------------------------

Σε απάντηση της από 30-10-2019 Εξώδικης Απάντησης - Δήλωσης - Διαμαρτυρίας και Πρόσκλησης με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων, την οποία αυθημερόν μας κοινοποιήσατε, σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Καταρχάς, παρότι ισχυρίζεσθε, ότι επιθυμείτε τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας και κοινωνικών αναγκών, εντούτοις όχι μόνον δεν προβαίνετε στην παραμικρή πρωτοβουλία προς τούτο, αλλά επιπλέον αρνείστε την πρόσκλησή μας για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ομοσπονδία ως "εξωεπιχειρησιακή οργάνωση", καίτοι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αποτελεί την αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνεπώς το σύνολο των εργαζομένων αυτής. Η αιτίασή σας, ότι δήθεν δεν έχει καθορισθεί μεταξύ μας το ανωτέρω προσωπικό, εξυπηρετεί ημέτερους σκοπούς, προκειμένου να ισχυρισθείτε ενώπιον Δικαστηρίων, όπου προαναγγέλλετε, ότι θα προσφύγετε, ότι οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις μας είναι παράνομες ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ότι δηλ. δεν έχει ορισθεί προσωπικό ασφαλείας, το οποίο όμως αρνείστε να προσέλθετε, προκειμένου να συμφωνηθεί.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ, το οποίο αποτελεί και το βασικό αίτημα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η προηγούμενη ΣΣΕ έχει ήδη λήξει και έχει παρέλθει και η τρίμηνη περίοδος χάριτος. Πλέον και ελλείψει νέας ΣΣΕ, η εφαρμογή των δια συμβάσεως συμφωνηθέντων εναπόκειται στην καλή σας διάθεση και μόνον, η οποία, όπως προκύπτει από την εξώδική απάντησή σας, δεν υφίσταται. Η δε επίκλησή σας στο εξώδικό σας, ότι δήθεν "ήδη διανύεται το διάστημα της τρίμηνης μετενέργειας που εκπνέει την 19.1.2020", αν δεν αναφέρθηκε από σκοπιμότητα, καταδεικνύει περίτρανα την παντελή άγνοια νόμου από μέρους σας. Για την πληρότητα των ισχυρισμών μας αναφέρουμε, ότι η προηγούμενη ΣΣΕ είχε συναφθεί με την Ομοσπονδία και ουδέποτε τέθηκε ζήτημα έλλειψης νομιμοποιήσεως στο πρόσωπό μας ούτε μάλιστα κατά την διάρκεια των τρεχόντων διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίσθηκαν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα και αιφνιδίως διεκόπησαν. Εάν θεωρείτε την διατύπωση της σχετικής ένστασής περί ελλείψεως νομιμοποιήσεως από μέρους μας για την σύναψη ΣΣΕ σας ενώπιον Δικαστηρίων κατά την εκδίκαση προηγούμενης αγωγής σας, προκειμένου να χαρακτηριστούν οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, επαρκή, σας θυμίζουμε, ότι η εξετασθείσα μάρτυράς σας είχε διαφορετική άποψη και επιβεβαίωσε την διενέργεια διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία και μόνον.
Όσον δε αφορά στην πρόσκλησή μας σε δημόσιο διάλογο μόνο προσχηματική δεν ήταν, ως ισχυρίζεσθε, πλην όμως και πάλι εσείς αρνηθήκατε να προσέλθετε στον ΟΜΕΔ κατά την ορισθείσα ημερομηνία και ώρα, αποδεικνύοντας την κακοπιστία σας. Αντίθετα, αιτιάσθε, ότι δήθεν δεν μας αφορούν τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων και δη η σύναψη ΣΣΕ, όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εκπροσωπούμε το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, ούσα η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση. Σας υπενθυμίζουμε, ότι ο ίδιος ο βασικός σας μέτοχος και δη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σας χαρακτηρίζει (και πράγματι είστε) αυτοτελές νομικό πρόσωπο με ξεχωριστό Διοικητικό Συμβούλιο και ως τέτοιο οφείλετε να προσέλθετε αυτοτελώς στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ οι δε σχέση σας με τον μέτοχό σας είναι εσωτερικό σας ζήτημα που δεν μας αφορά εν προκειμένω. 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ανωτέρω παρελκυστική συμπεριφορά σας που στόχο έχει την ματαίωση της σύναψης ΣΣΕ.
Σας καλούμε να συνεργασθείτε μαζί μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, εάν πράγματι επιθυμία σας είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, την οποία εσείς και μόνον διασαλεύετε, καθόσον αμφισβητείτε τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπούς τους,
Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε, ότι εμμένουμε στην απόφασή μας για την διενέργεια απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει ενάντια στην παρελκυστική σας τακτική.
----------------------------------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και τον ΟΜΕΔ προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Αθήνα,  31 Οκτωβρίου 2019
      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ