Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Aνακοίνωση Σ.Σ.Β.Ε


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Εδώ και τέσσερις μήνες η Ομοσπονδία μας, έπειτα από την ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ των σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΕΕΣΣΤΥ, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση για την υπογραφή ΕΣΣΕ, καθώς η προηγούμενη έληξε στις 20/7/2019.
     Ενώ η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ προσήλθε στον διάλογο και επι τέσσερις περίπου μήνες διαπραγματεύονταν με το προεδρείο της Π.Ο.Σ., (όπως και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ξαφνικά και μετά την «ομόφωνη» απόφαση του Δ.Σ. για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, μιας και οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο, προσέφυγαν στην δικαιοσύνη - για δεύτερη φορά - ώστε να τις βγάλουν παράνομες.

     Έκπληξη σε όλους μας προκάλεσε η τοποθέτηση του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο οποίος για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του, ότι η Ομοσπονδία ΔΕΝ έχει δικαίωμα διαπραγμάτευσης, κατέθεσε έγγραφο που εστάλη στην εταιρεία, με το οποίο, όπως υποστήριξε στην προφορική του τοποθέτηση, τα σωματεία ΠΕΠΕ & ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήραν την εξουσιοδότησή τους προς την Π.Ο.Σ.
     Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ο νομικός σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ψευδώς ισχυρίσθηκε ότι η κατατιθέμενη επιστολή αφορούσε και τα δύο σωματεία καθότι αυτή εστάλη ΜΟΝΟ από το σωματείο της ΠΕΠΕ προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (γιατί άραγε?) χωρίς ΠΟΤΕ να κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία ως όφειλαν να πράξουν.
     Ο χρόνος αποστολής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ της επίμαχης επιστολής - λίγο πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις - αλλά και η μη αποστολή αυτής στην Π.Ο.Σ. ως άμεσα ενδιαφερόμενη οργάνωση, προφανώς θα είχε εγείρει σοβαρά ερωτήματα, εάν δεν ήταν της πάσης γνωστό ότι την τελευταία τριετία, κάποιοι με ατμομηχανή άλλα σωματεία και παρατάξεις, βάλουν συνεχώς και αδιαλείπτως κατά όλων των άλλων σωματείων και παρατάξεων αγνοώντας φυσικά τη βούληση και εντολή που αυτές έλαβαν  από τους  εργαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ.
         Είναι πρόδηλη η ανησυχία τους  με φόβο μην τυχόν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση για τους τεχνίτες που θα περιλαμβάνει καλύτερους όρους από αυτή που υπογράφηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
          Ηλίου φαεινότερο δε είναι, ότι ο στόχος τους, σε αγαστή συνεργασία με την ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ διοίκηση που πέρασε μέχρι σήμερα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λειτούργησαν ως παραμάγαζο του τότε ΥΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο έλεγχος των συνδικάτων και εάν αυτό δεν ήταν εφικτό, τότε η μόνη λύση θα ήταν η διάσπαση και γιατί όχι και η διάλυση της Π.Ο.Σ.
     Δυστυχώς όμως τα σχέδιά τους έπεσαν στο κενό και συνδικαλιστικά και πολιτικά.
      Είναι επίσης καθαρό, ότι οι διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΣΣΤΤΥ δεν είναι ικανές να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση
     Σε ότι μας αφορά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ και καλούμε την Ομοσπονδία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της!
     Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία του Μετόχου, επιβάλλουν και απαιτούν την απευθείας διαπραγμάτευση με την ηγεσία της μητρικής εταιρείας και γιατί όχι και με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ παράλληλα οφείλει να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του Κράτους για την επίλυση των διαφορών.
     Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να αντιληφθεί ότι διευθύνει μια εταιρεία (ΕΕΣΣΤΥ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και με εργαζόμενους που έχουν δώσει την ζωή τους για περισσότερα από 35 χρόνια.
     Αυτή την εταιρεία και αυτούς τους εργαζόμενους δεν έχει δικαίωμα ΚΑΝΕΙΣ να τους   εμπαίζει και να τους προσβάλλει !

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ και ως γνωστό ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!
                                  
                                          ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Σ.Σ.Β.Ε.