Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Σέρρες: Υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΣΕ- Από ποιους και για ποιο λόγο;


Η ταλαιπωρία των επιβατών της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης είναι τεράστια, αφού από προσωπική εμπειρία και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας, διαπιστώσαμε ότι: από Δράμα προς Θεσσαλονίκη, μόλις το τρένο μπει στο νομό Σερρών μειώνει την ταχύτητα του και δεν ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα το περισσότερο.
Το παράδοξο αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια που ο συρμός διασχίζει τον νομό μέχρι την Καστανούσα με αποτέλεσμα η διαδρομή Λευκοθέα-Καστανούσα και τούμπαλιν να διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ, από πληροφορίες που έχουμε μέσα από τον ΟΣΕ, η γραμμή αντέχει ταχύτητες των 80 και 90 χιλιόμετρων, έως και τα 120 χλμ κατά περίπτωση, όπως προκύπτει και από το γεγονός ότι,μετά την έξοδο από το Νομό Σερρών το ταξίδι γίνεται με μεγαλύτερες ταχύτητες σε γειτονικές περιοχές όπως στο νομό Κιλκίς, όπου αυξάνει η ταχύτητα εντυπωσιακά.

Στον 21ο αιώνα που οι μεταφορές έχουν μειώσει τις αποστάσεις, στο νομό Σερρών ο ΟΣΕ μειώνει την ταχύτητα των τρένων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δυσανασχετούν.
Ποιος έδωσε άραγε την εντολή να μειωθεί η ταχύτητα των τρένων και να αυξηθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού;
Ρωτάμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλους τους αρμοδίους φορείς για ποιο λόγο οδηγείται σε απαξίωση ένα σημαντικό μεταφορικό μέσο όταν την ίδια στιγμή η ίδια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ένα καινούργιας τεχνολογίας τρένο μειώνει τον χρόνο στα δρομολόγια Αθηνών- Θεσσαλονίκη;, Κάποιος αρμόδιος πρέπει να πάρει την ευθύνη και να απαντήσει στο λαό των Σερρών.

Εμείς έχουμε σχετικές πληροφορίες τις οποίες δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τώρα γιατί το κεντρικό μας θέμα είναι όχι μόνο η διατήρηση άλλα και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Σερρών Θεσσαλονίκης.

Για το Επιλογές ΤV – Χρήστος Κατσαρός