Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ για τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ



ΑΘΗΝΑ, 8/11/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
           Στην τελευταία ανακοίνωση του σωματείου μας  περιγράψαμε ακριβώς τα όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο την 1/11/2019. Εκεί παραβρέθηκε το προεδρείο του σωματείου και από πρώτο χέρι
σχημάτισε άποψη.  Αυτή την εικόνα, τα στοιχεία και τα συμπεράσματα  από το τι έγινε εκεί έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο.
         Ξέρουμε πολύ καλά τι ακούσαμε.  Είδαμε με πολύ καθαρό τρόπο πως η εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στήριξε την προσφυγή και φυσικά το πως χρησιμοποίησε το παρακάτω έγγραφο αμφισβήτησης της ΠΟΣ.

          Μπορούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν όσους χαρακτηρισμούς θέλουν , να καταναλώσουν όσο ″ηλεκτρονικό μελάνι″ μπορούν, την αλήθεια όμως δεν θα  την σκεπάσουν. Ας μην υποτιμούν τους σιδηροδρομικούς και πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ. Μετά την αλληλουχία των γεγονότων και τις εξελίξεις όλο το τελευταίο διάστημα  έχουν το κριτήριο να φιλτράρουν και τι ακούν και τι διαβάζουν.
         Όπως έχουν το δικαίωμα κάποιοι να κρίνουν τους πάντες,  πότε σαν εκπρόσωποι παράταξης , πότε ως ανώνυμοι και πότε ως θεσμικοί,  ας αναγνωρίσουν με τον ίδιο τρόπο το δικαίωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα και από τα πιο ενεργά  σωματεία  στον σιδηρόδρομο να μπορεί να ενημερώνει τα μέλη του.
         Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου δεν είχε γίνει όταν γράφτηκε η προηγούμενη ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, δεν ήταν στην διάθεση μας. Είναι αυτονόητο ότι εξαιρείται από την κριτική που ασκήσαμε το σωματείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
        Όσο για τις αιτιάσεις που δημιούργησαν την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου εγγράφου μόνο προσχηματικός είναι. Δόθηκε στον εργοδότη όχι για να υπενθυμίσει την δικαστική εκκρεμότητα της ΠΕΠΕ αλλά για να μπορέσει    να στηρίξει την προσφυγή κατά των εργαζομένων και ταυτόχρονα την αμφισβήτηση του δευτεροβάθμιου οργάνου (ΠΟΣ) στο δικαστήριο. Αλήθεια  σε τι άλλο θα μπορούσε να ωφελήσει τις μέρες που προετοιμαζόταν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η προσφυγή η παράδοση ενός τέτοιου εντύπου;;;;;  
         Ας το κρίνουν αυτό οι σιδηροδρομικοί . Άλλωστε και πέρυσι με ένα αντίστοιχο έντυπο (και των δύο σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τότε), πήγε στο δικαστήριο τους εργαζόμενους η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Φανερός ο ρόλος - ο σκοπός και η αξία τέτοιων υπηρεσιών.
       Μόνο βέβαια που τότε δεν υπήρχε ούτε ″νόθα″ διοίκηση, ούτε ″νόθες″ αποφάσεις. Το κάνατε όμως με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε και τώρα. Και μάλιστα σας επιβράβευσε λίγες μέρες μετά αργότερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αυτή σας την σημαντικότατη προσφορά….
      Αρκετά παίξατε με τις αγωνίες των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ. Όποιος πραγματικά θέλει  να προσφέρει στους εργαζόμενους μπροστά είναι ο δρόμος και στο τέλος όλοι θα κριθούμε.

               ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ