Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Συνάδελφος από την ΕΕΣΣΤΥ μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο για την πρόταση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την σσε στην ΕΕΣΣΤΥ


Συνάδελφος της ΕΕΣΣΤΥ μας  ζήτησε να αναρτήσουμε  το παρακάτω μήνυμα το οποίο  μας απέστειλε  και αφορά παρατηρήσεις του σχετικά  με την πρόταση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  για την νέα σσε στην ΕΕΣΣΤΥ. 


Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την πρότασή της  ζητάει:
α)για το 2019 να μην αλλάξει τίποτε μισθολογικά άρα να αυτοχειριαστούμε!!!Καθότι με υπογραφή ΣΣΕ,όπως λέει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,οι εργαζόμενοι της ΕΕΣΣΤΥ δεν θα λάβουν ούτε το οικογενειακό επίδομα!!!!!
β)για το 2020 βαφτίζει ως αύξηση τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και από την συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους(Παλαιούς,ΙΔΑΧ,ΙΔΟΧ)καθότι το πλαφόν των 120€ δεν ανταποκρίνεται στο μισθολόγιο των Συνοδών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,όπως αναφέρει,παρά μόνο στην υποχρέωσή του να καταβάλει το οικογενειακό επίδομα 100€ και την διαφορά του επιδόματος 2ου παιδιού 30€!!!!!
Με λίγα λόγια δεν δίνει ούτε 1€ αύξηση!!!!
Αντιθέτως με το πλαφόν των 120€ για μετά την συγχώνευση σε κάποιους προκύπτει μείωση η οποία δεν θα γίνει αλλά θα βαφτιστεί προσωπική διαφορά!!!
Άρα η διαφορά στο μισθολόγιο ενός υπαλλήλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ(Μισθολόγιο Συνοδών)με 40 χρόνια και ενος της ΕΕΣΣΤΥ με τα ίδια χρόνια με αυτό που προτείνει ο “CEO” για το 10μηνο του 2020 είναι μείον -102€!!!!!
Αλλωστε γι αυτό το στέκι της σαπίλας δεν αναρτά τα όσα προτείνει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  παρά μόνο τα θεσμικά!!!
Δεν τους παρεξηγούμε....Ότι τους είπε το αφεντικό τους έγραψαν!!!!
Το ερώτημα είναι πώς το Υπουργείο Μεταφορών θα υπογράψει ΥΓΟΣ 50 εκ.€ για μια δεκαετία(50•10=500εκ€) με μία διοίκηση  εταιρείας  που συμπεριφέρεται με τέτιοιο τρόπο  προς τους εργαζόμενους της .