Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ » για το Πολυτεχνείο

ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ »                          
Αθήνα, 13 / 11 / 2019


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ χαιρετίζει και τιμά την 46η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.
Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνας ενάντια στη φασιστική, αμερικανο-νατοική δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Με μαζική μας συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
 Δίνουμε απάντηση σε Κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο «γύψο» και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.
Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς για τα κέρδη των λίγων, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των συνταξιούχων, των εργαζομένων και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.
Ανοίγουμε το δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ΄73.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί τους συναδέλφους συνταξιούχους να καταθέσουμε στεφάνι στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 στις 11.00’. 
Τόπος συνάντησης τα γραφεία του Σωματείου μας (Βερανζέρου 13, 1ος όροφος).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

                                         
                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ