Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ασφαλίτης εντοπίστηκε στην έναρξη των εργασιών (video)

Η παρουσία αστυνομικού διευθυντή, κατόπιν ενός ασφαλίτη και του διοικητή του, στο ξεκίνημα των εργασιών του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έδειξαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση που της απηύθυναν πριν λίγες μέρες οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο προεδρείο της ΓΣΕΕ να διαθέσει τα ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, προκειμένου να στηρίξει τη νοθεία και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξει τη γραμμή ταξικής υποταγής στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.



To απόγευμα της Πέμπτης, πριν ακόμα ξεκινήσει το Συνέδριο, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδιναν τη μάχη για να αποκαλύψουν τον επιζήμιο για την εργατική τάξη ρόλο των ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που με το έτσι θέλω και τη χρήση...«δεύτερης» σφραγίδας προσπαθούσαν να επικυρώσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων.
span style="font-family: "arial" , "helvetica" , sans-serif;">Εκείνη την ώρα έδωσε το «παρών» ένας αστυνομικός διευθυντής «για κάθε ενδεχόμενο» -όπως είπε- και λίγο μετά αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» αποκάλυπταν και κατήγγειλαν ασφαλίτη με το όνομα Δημήτρη Βύσαλη, τον οποίο ήρθε λίγο αργότερα να παραλάβει ο διοικητής του.
Την παρουσία του κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ είπε: «Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».
Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακούγονταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Να σημειωθεί ότι η «Εργατική Ενότητα» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό νόθων αντιπροσώπων, τα οποία θα εκδικαστούν το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη.