Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Για άλλη μια φορά στο στέκι του φαιδρού όχι μόνο ψεύδονται αλλά ξεχνούν και τι καταψήφισαν

Για άλλη μια φορά ο φαιδρός πρόεδρος της ΠΕΠΕ εργοδοτικός συνδικαλιστής  μέχρι το μεδούλι και ψεύδεται και παραπληροφορεί ακόμα και για αυτά που έχει ο ίδιος καταψηφίσει.





1.Μέχρις χθες μας κατηγορούσαν ότι λέμε οχι σε όλα .Μας κατηγορούσαν για εμπαθεια και κομπλεξισμό.Με το που υπερψηφίσαμε την αποστολή εξωδίκου  για την αναστολή αδειών μας κατηγορούν ότι δεν είχαμε πρόταση.(Τι άλλο θα ακούσουμε από την παρεούλα;)
Στο κλείσμο της συνεδρίασης ο φαιδρός εργοδοτικός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μας εμπλέξει σε  δική του παραλλαγή της απόφασης για το εξώδικο για το αν συμφωνήσαμε να δωθούν μόνο οι προγραμματισμένες άδειες και όχι όλεες.Και φυσικά απαντήσαμε  όλες με τον φαιδρό να γελάει ..ειρωνικά.

2.Ο φαιδρός συνδικαλιστής της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ψάχνει λέει να βρει ανακοίνωση μας εναντίον της εργοδοσίας και δεν βρίσκει.Βρίσκει μόνο εναντίον του σωματείου λέει..

Πιστεύουμε ότι όποιος διάβασε αυτό επιχείρημα,
μηχανοδηγός, διοικητικός,συνοδός,συνταξιούχος κλπ ...ακόμα γελάει .
Η πραγματικότητα είναι ότι αν ανατρέξει κάποιος στο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ από το 2015 μέχρι και σήμερα θα« βαρεθεί» να διαβάζει αναρτήσεις επι αναρτήσεων κατά των εργοδοσιών και των κυβερνήσεων.
Μάλιστα μία από τις εργοδοσίες πέρασε από το  ΔΣ της εταιρείας  απόφαση για την έγκλιση μας ενώπιον εισαγγελέα για αναρτήσεις μας που δεν της άρεσαν...Φυσικά το εργοδοτικό σωματείο της ΠΕΠΕ σιώπησε για την δίωξη μέλους του και τάχθηκε με το μερος της εργοδοσίας της εταιρείας.Για εμάς αυτό το σωματείο και η ηγεσία του είναι ταυτισμένη με την εργοδοσία  και την κυβέρνηση στο 100%

3.Η προσφυγή στο ΣΕΠΕ ήταν δική μας παρέμβαση όταν ο πρόεδρος ανάγνωσε την πρόταση της συνεξέλιξης για το εξώδικο.Και την αποδέχθηκε  με ειρωνία ,γελάκια και με βαριά καρδιά γιατι πολύ απλά .. εξαναγκάστηκε Η  προσφυγή στο ΣΕΠΕ δεν πολυ αρεσε αφού απλά  ήθελαν να μείνουν στο εξώδικο.

4.Θα πρέπει να εξηγήσει ο προεδρος της ΠΕΠΕ τι σημαίνει όταν κατηγορεί μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ ως τουρίστα. .Έφτασε στο σημείο δε προφανώς λόγω σύγχυσης και κουταμάρας να αποδεχθεί ότι λειτουργεί εντελώς αντιδημοκρατικά το σωματείο  καθώς δεν ενημερώνει όλες τις παρατάξεις...όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στο στέκι του (* με την ΣΥΠΕ να μαθαίνει τα νέα στις συνεδριάσεις του ΔΣ ) ....Για  να καταλάβουν όλοι οι μηχανοδηγοί αλλά και ειδικότερα τα μέλη της ΣΥΠΕ πως λειτουργεί το σωματείο  από έναν συνδικαλιστικό απατεώνα  σαν τον φαιδρό 

5.Για την διεκδίκηση των αναδρομικών έχει ξεχάσει ο φαιδρός εργοδοτικός συνδικαλιστής
οτι καταψήφισε μαζί με την Νέα Έλξη στο ΔΣ του Ιούλιου του 2018 την πρόταση της ΣΥΠΕ.(...είναι που δεν κάνει η ΣΥΠΕ προτάσεις).
Η ΣΥ.Π.Ε με  υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στα μέλη της αλλά και  απέναντι  σε όλους τους μηχανοδηγούς πανελλαδικά πρότεινε  την διεκδίκηση των αναδρομικών με  τους παρακάτω τρόπους.1.Την αποστολή εξωδίκου στην διοικηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το οποίο θα ζητάει άμεσα την συμμόρφωση της και την πληρωμή των αναδρομικών.
2.Σε περίπτωση άρνησης της διοίκησης να πληρώσει στους μηχανοδηγούς τα αναδρομικά  μετά το εξώδικο να προκυρηχθούν κινητοποιήσεις.
3.Να γίνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ και αγωγή διεκδίκησης των χρημάτων δικαστικώς αν η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιμένει στη στάση της


ΨΗΦΟΙ 9 ΚΑΤΑ (ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ +ΝΕΑ ΕΛΞΗ)   -     2 ΥΠΕΡ (ΣΥΠΕ)

Αυτή την προταση  (όπως και πολλές άλλες) μάλλον δεν θέλει να την θυμάται ο φαιδρός πρόεδρος και το δεκανίκι του.

Παρα την χθεσινή τους  υποχώρηση   για παροχή οικονομικής ενίσχυσης των μηχανοδηγών που θέλουν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά (ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ «ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΑΙΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕ .ΤΥΧΑΙΟ;)  η ηγεσία της ΠΕΠΕ εξακολουθεί  να  αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλίες για  ομαδική αγωγή εναντίον της εργοδοσίας   όπως έκανε  πχ με το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και αφήνει κάθε μηχανοδηγό να το κάνει μόνος του.Πόσο πιο εργοδοτικοί μπορούν να γίνουν ;
ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Η ΠΕΠΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.
'ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΆ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΛΕΚΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ .

6.Να μας πει ο φαιδρός αν έχουν παψει να χορηγούνται  όλες οι αναπαύσεις σε ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση για τα ρεπό στο παρελθόν.Να μας πεί αν ο προγραμματισμός εργασίας αρνείται να χορήγησει όλα τα ρεπό σε αναφορές  μηχανοδηγών αν δεν κατατεθεί η αναφορά στην αρχη του μήνα.Να μας πεί αν συνάδελφος που πήγε στο ΣΕΠΕ αν τελικά έπαιρνε  όλα τα ρεπό του μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2108  ή οχι.

7 .Δεν μπορούν να μας κουνάνε το δαχτυλο για τα ρεπό εργοδοτικοί συνδικαλιστές με 40 χορηγημένα ρεπό για ένα ολόκληρο χρόνο.Οι μετρ του ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΜ.

8.Δεν μπορούν να αφήνουν υπόνοιες περί θερινής άδειας όταν για το 2018   το  προσωπικό υπόλοιπο  κανονικής αδείας είναι μόλις 4 ημέρες και μάλιστα  είναι προγραμματισμένες για το Δεκέμβριο.Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο όταν έχει κατατεθει αναφορά που ζητά την μη αναστολή  την μη πληρωμή και  την εκτέλεση της άδειας .Έχουν πράξει το ίδιο ; 

9.Τολμούν να μιλάνε για αμηχανία για τις προσλήψεις  ενώ τις ζητάμε τόσο καιρό;Πόσο πιο ψεύτες μπορούν να γίνουν,Η αμηχανία ήταν ολη μα ΟΛΗ  του φαιδρού όταν ολοι από την Βόρειο Ελλάδα ακόμα και οι της παραταξη του απαίτησαν οι 20 προσλήψεις να αφορούν την Βόρειο Ελλάδα και άρχισε τα ψελίσματα και τα θα δούμε....!!!!!

Επομένως όσο υπάρχουν επίσημα πρακτικά του ΔΣ  ο φαιδρός θα συνεχίσει να αισθάνεται άβολα και θα έρχεται  συνεχώς σε μετωπική με τα ψέματα του και τις δολοπλοκίες του.
Εμείς λέμε να δημοσιεύονται τα  ΗΧΗΤΙΚΆ πρακτικά του καθε  ΔΣ στο   blog της ΠΕΠΕ.Αντέχει;