Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Αφού κατάργησαν το πενθήμερο..αφού έφεραν 9ήμερο ...ανέστειλαν και τις άδειες;

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με κάποιους  φέρεται να προχώρησε  σε αναστολή των προγραμματισμένων χειμερινών  αδειών του προσωπικού με γραπτή εντολή της   προς τα μηχανοστάσια λόγω   υπηρεσιακών αναγκών.
Παρά την παρουσία μας στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ όσο και αν ψάξαμε δεν είδαμε καμία τέτοια εντολή αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων και δεν την είχε διαθέσιμη  ούτε και ο μηχανοστασιάρχης υπηρεσίας όταν του την ζητήσαμε.
Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο αληθεύει :


  • Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση με τις ευλογίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού  συνδικαλισμού της ηγεσίας της ΠΕΠΕ που προτιμά να συζητήσει το θέμα εκτενώς !!!αντί να αντιδράσει  δυναμικώς !!!Θυμίζουμε την έντονη  αντίδραση της ηγεσίας της ΠΕΠΕ (αντίδραση στην οποία συμφωνήσαμε 100% )  για την μείωση των ημερών  της καλοκαιρινής άδειας το 2017. Σήμερα  στην πλήρη  αναστολή της  χειμερινής άδειας  η ΠΕΠΕ...θα το συζητήσει!!!!
  • Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντίδραση που ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων , ταράσσει  άδικα την οικογενειακή τους γαλήνη και τους εξαναγκάζει σε πλήρη εργασιακή εξάντληση.
  • Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση γιατί η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνώριζε πολύ καλά και εδώ και καιρό τις προθεσμίες εκπαιδεύσεων.
  • Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που αποδεικνύει την πλήρη ανικανότητα του προγραμματισμού εργασίας να ...προγραμματίσει το οτιδήποτε.Αδίκως οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να καταθέτουν το σχετικό έγγραφο  προγραμματισμού χειμερινών αδειών αφού αυτό αποδεικνύεται ίσης αξίας με ...σκουπιδόχαρτο .
Οι νέες προσλήψεις  που είναι φυσικά απαραίτητες αλλά και αυτές που ήδη έγιναν δεν έχουν καμία θετική  επιρροή  στην χειμερινή άδεια αλλά και κάθε άδεια ή ανάπαυση  του σημερινού προσωπικού  μέχρι και το τέλος σχεδόν του 2019 .

Αν δηλαδή προσληφθούν νέοι μηχανοδηγοί θα παύσει η αναστολή αδειών;Θα παύσει η συνεχόμενη εργασία για 10 για 12...για 18 ημέρες χωρίς ανάπαυση;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οι σημαντικά αναγκαίες προσλήψεις νέων μηχανοδηγών που πρέπει να γίνουν χθες αφορούν την βελτίωση της κατάσταση για μετά από ένα σχεδόν χρόνο!!Ακόμα και αν προσληφθούν οχι 50 αλλά 1000 νέοι μηχανοδηγοί αύριο το πρωί ,η  έλλειψη προσωπικού  μέχρι το τέλος της εκπαίδευσης του πρώτου γκρουπ θα παραμένει.Μέχρι τότε τι θα γίνει; Θα εργάζονται οι μηχανοδηγοί χωρίς ρεπό και  χωρίς άδειες;
Και το σωματείο απλά ...θα το συζητά;;;;
Επομένως  απορρίπτουμε οποιαδήποτε αναστολή άδειας του προσωπικού που υποφέρει από την εντατικοποίηση της εργασίας.
Θυμίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι μετά την κατάργηση του πενθημέρου  και την εφαρμογή του 7ημέρου και 9ημέρου που έφεραν οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΠΕΠΕ θα έρθουν και χειρότερα.ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ....

Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό έλξης, αφού μετά την στέρηση των αναπαύσεων στερείται και την άδεια του .
Καλούμε την ΠΟΣ αλλά και τα άλλα σωματεία τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και των άλλων εταιρειών να πάρουν θέση.
Η εξεύρεση λύσης για την χορήγηση των χειμερινών άδειων λόγω των εκπαιδεύσεων και των ιατρικών εξετάσεων δεν περνά μέσα από καμία αναστολή άδειας.Να βρεθεί άλλη λύση.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ