Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ξεδιάντροπο ΟΧΙ Σπίρτζη στους απολυμένους των κλιναμαξών

Για άλλη μια φορά εμφανίζεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους σιδηροδρομικούς που έχουν χάσει την δουλειά τους.Οι συνάδελφοι στις κλινάμαξες είναι οι μοναδικοί πραγματικά απολυμένοι στο σιδηρόδρομο από το 2010.
Ο υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο άρθρο για την επιστροφή των μεταταχθέντων τους απολυμένους συναδέλφους από τις  κλινάμαξες.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο άρθρο που επιτρέπει την επιστροφή των σιδηροδρομικών αυτό έρχεται λίγο   μετά την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Οι ειδικότητες οι οποίες συμπεριλαμβάνει αφορά μηχανοδηγούς,σταθμάρχες,κλειδούχους,κίνηση αμαξοστοιχιών και τεχνίτες  οι οποίοι θα μεταφερθούν στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου μεταφορών.Μόνο που στους εποπτευόμενους φορείς πλέον λείπουν οι ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για τους μηχανοδηγούς υπαλλήλους της κίνησης και τους  τεχνίτες .
Θα πρέπει  πλεον να επιστρέψουν  μόνο στον ΟΣΕ ή σε άλλους φορείς του υπουργείου.
Είναι ολοφάνερο ότι το υπουργείο μεταφορών θέλησε να παίξει για άλλη μια φορά παιχνιδάκια στην πλάτη των μεταταγμένων με μία τροπολογία που δεν επηρεάζει τις πλέον ιδιωτικοποιημένες εταιρείες στις οποίες εργάστηκε μεγάλο μέρος των μεταταγμένων.

ΥΓ. Ανέκδοτο στην σιδηροδρομική ιστορία  αλλά και προκλητική υποκρισία αποτελεί η κατακεραύνωση του νόμου 3891 Ρέππα ,Τσιόκα και άλλων καλόπαιδων από σημερινούς φαιδρούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που στο πρόσφατο παρελθόν  ήταν  πρωτοπαλλίκαρα  και εκλεγμένοι της  ΠΑΣΚ όταν το 2010 απολύθηκαν οι κλιναμαξάδες και το 2011 έγιναν οι μετατάξεις.
Μετατάξεις που επαναλήφθηκαν  στην ΕΕΣΣΤΥ  από τον Σπίρτζη για να δραπετεύσουν οι αγωνιστές συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΙΚΤΥΟ.Αυτές οι μετατάξεις ήταν οι καλές μετατάξεις αφού βόλεψαν το συριζαικό κατεστημένο..Υπάρχει ντροπή;

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ