Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Νέα επίθεση εναντίον της ΣΥΠΕ από τους συνδικαλιστικούς απατεώνες στο στέκι της εργοδοσίας

Οι συνδικαλιστικοί απατεώνες στο γνωστό στέκι της εργοδοσίας  για άλλη μια φορά προσπαθούν να διαβάλουν την ΣΥΠΕ (Συνεργασια Προσωπικού Έλξης) καθώς αποτελεί αγκάθι στα πλευρά τους και αποκαλύπτει συνεχώς τα σχέδια τους.
Τα pet της διοίκησης και της κυβέρνησης  στο γνωστό στέκι  επαναλαμβάνουν τα  ψέματα στο θέμα της εργασίας των συνταξιούχων μηχανοδηγών  προσπαθώντας από την μία να πείσουν ότι με ενέργειες τους  την απέτρεψαν και από την άλλη ότι η ΣΥΠΕ ήταν υπέρ της εργασίας συνταξιούχων!! κάτι που αποτελεί πρωτοφανές ψέμα..Μέχρι μονταζιέρα επιστράτευσαν στο παρελθόν για να στήσουν τα ψέματα τους (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ )

Στην προσπάθεια τους να αποπροσαντολίσουν οι γνωστοί «κιοτήδες» του διαδικτύου από τα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και αυτά που πρόσθεσαν με τις υπογραφές τους κατασκευάζουν εχθρούς και σενάρια.
Η ΣΥΠΕ τάχθηκε υπέρ των προσλήψεων  σε όλους τους κλάδους για την καταπολέμηση της ανεργίας που εκτόξευσε η πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια Προσλήψεις με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές και όχι με υποκατώτατους μισθούς  των 650 ευρώ που υπέγραψαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΠΕΠΕ και οι οποίοι έφτασαν στο αθλιότερο σημείο, με το να δικαιολογούνται αραδιάζοντας κατάπτυστα    παραδείγματα σιδηροδρομικών εταιρειών του εξωτερικού που βάζουν τους εκπαιδευόμενους να πληρώνουν την εκπαίδευση από την τσέπη τους .!!
Αυτό είναι το όραμα τους.
Μην μιλάτε γιατί είδατε έξω τι γίνεται.Μην διεκδικείτε γιατί θα πέσει έξω η εταιρεία.(Τα ίδια δεν έκαναν και με τα αναδρομικά από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη;Καταψήφισαν την προταση της ΣΥΠΕ για διεκδίκηση των αναδρομικών )

Η ΣΥΠΕ  από την πρώτη στιγμή  πήρε θέση εναντίον των συνταξιούχων μηχανοδηγών στα τρένα στις ιδιωτικές εταιρείες.
ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΤΑΝ ΣΤΑ  ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ RAIL CARGO ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ !!

Δεν γνωρίζουμε αν τα ψέματα που αραδιάζουν οφείλονται στο ότι  θέλουν να κάνουν ένα ξέσπασμα επειδή η συμμόρφωση τους  με την κωλοτούμπα  ενώπιον της διοίκησης της ΠΟΣ τους στοίιχισε ψυχολογικά 

Για το ιδιο θέμα πάντως είχαμε πάλι απαντήσει και ενημερώσει  όλους τους μηχανοδηγούς τόσο για την εργασία συνταξιούχων όσο και το τι γίνεται στην ΕΥΡΩΠΗ που υπερασπίζεται η ΣΥΡΙΖΟ-ΕΝΟΤΗΤΑ.Γιατί αυτή είναι η ΕΥΡΩΠΗ τους.Η ΕΥΡΩΠΗ της ανεργίας,της ημιαπασχόλησης,της φτωχοποίησης ,των εργαζόμενων συνταξιούχων κλπ

 ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ στα pet της εργοδοσίας στις 15 Μαρτίου του 2018

Οι ''συνταξιούχοι'' και η... μονταζιέρα του φαιδρού.

Όπως όλοι γνωρίζουν έχουμε εκφραστεί  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ενάντια στην απασχόληση των συνταξιούχων στα τρένα.Είτε αυτοί έρχονται ως μηχανοδηγοί είτε ως συνοδοί είτε με άλλη σιδηροδρομική ειδικότητα.Να θυμίσουμε λοιπόν  σε μερικούς  με αδύνατη μνήμη  τα  διάφορα μπλοκάκια  με τα οποία κατά καιρούς  συνταξιούχοι   επέστρεψαν για να ''βοηθήσουν '' την ''κατάσταση''  όπως λένε .Να θυμίσουμε σε μερικούς με αδύνατη μνήμη  ότι δεν κράτησαν ενιαία στάση απέναντι σε όλα τα  μπλοκάκια, αλλά περιόρισαν την κριτική τους σε μερικά πρόσωπα.Για άλλους απλά σιώπησαν.
Να θυμίσουμε  επίσης  σε μερικούς τι γράφαμε όταν ρωτάγαμε για την ''επίσκεψη'' της RAIL CARGO στον ΟΣΕ και το τι  ειπώθηκε με την διοίκηση του ΟΣΕ.




ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ 18/02/2018

Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μετά την προσπάθεια της RAIL CARGO να παραλάβει το τροχαίο υλικό  με τους συνταξιούχους μηχανοδηγούς της  και να εκτελέσει δοκιμαστικά δρομολόγια είδαν το αφήγημα τους  να καταρρέει και πανικόβλητοι έτρεξαν στο υπουργείο μεταφορών για  να τους σταματήσουν.(Μέχρι εκείνη την στιγμή τάιζαν σανό και νερό τον κόσμο για τους συνταξιούχους που δεν θα τους άφηναν να πατήσουν στο μηχανοστάσιο)
Είναι αλήθεια ότι η  ΡΑΣ δεν δέχτηκε ότι οι συνταξιούχοι μηχανοδηγοί έχουν πιστοποίηση σε ισχύ και αν η σιδηροδρομική εταιρεία διαφωνεί μπορεί να απευθυνθεί στα δικαστήρια;
Είναι αλήθεια ότι η RAIL CARGO  κατόπιν  απευθύνθηκε στον ΟΣΕ για την πιστοποίηση των συνταξιούχων μηχανοδηγών  και ο ΟΣΕ τους είπε ότι θα ανοίξει την σιδηροδρομική ακαδημία την 1η ΜΑΡΤΙΟΥ για να κάνει επαναπιστοποίηση των συνταξιούχων;
Η μονταζιέρα στο στέκι του φαιδρού προέδρου της ΠΕΠΕ  πραγματοποίησε άλλη μια αθλιότητα από αυτές στις οποίες είναι εθισμένος να πραγματοποιεί για το παραπάνω κείμενο.

ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 13/03/2018

"Η  RAIL CARGO  κατόπιν  απευθύνθηκε στον ΟΣΕ για την πιστοποίηση των συνταξιούχων μηχανοδηγών  και ο ΟΣΕ τους είπε ότι θα ανοίξειτην σιδηροδρομική ακαδημία την 1η ΜΑΡΤΙΟΥ για να κάνει επαναπιστοποίηση των συνταξιούχων"

 Συγκρίνοντας τα 2 κείμενα (το κανονικό και της μονταζιέρας)  είναι φανερή η ανεπιτυχής λασπολόγηση του φαιδρού  εκπροσώπου της εργοδοσίας που πλέον  απροκάλυπτα λειτουργεί πλέον υπέρ των εργοδοσιών πολλών εταιρειών παρά υπέρ των εργαζόμενων Έκοψε την αρχή του κειμένου και το ερωτηματικό στο τέλος  σε μια από τις συνηθισμένες αλλαζονικές και πανικόβλητες αντιδράσεις του.

Ποια είναι όμως  η αλήθεια για τους συνταξιούχους;

Ο φαιδρός συχνά πυκνά αρθογραφεί υπέρ του ανταγωνισμού και της ΕΕ ακριβώς δηλαδή όπως  επιθυμούν τα αφεντικά  τον σιδηρόδρομο ,ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και ως ΜΗΧΑΝΗ ΚΕΡΔΟΥΣ.
Οι σιδηροδρομικές εταιρείες λοιπόν που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ του καπιταλισμού επιθυμούν την μεγιστοποίηση των κερδών τους με την μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω του ανταγωνισμού ,υπερ του οποίου είναι ο φαιδρός.
Για αυτό  λοιπόν οι σιδηροδρομικές εταιρείες στην ΕΕ προσλαμβάνουν συνταξιούχους  ώστε να γλιτώνουν κόστη για εκπαιδεύσεις  αλλά και για να  εκβιάζουν τους εργαζόμενους  και να πετυχαίνουν χαμηλότερες αμοιβές για το προσωπικό  τους με την απειλή απολύσεων και των συνταξιούχων που καραδοκούν για να εργαστουν στην θέση τους.
Το παράδειγμα  της Ρουμανίας είναι το πιο χτυπητό με το 80% των μηχανοδηγών μιας εταιρείας να είναι συνταξιούχοι.Αλλά δεν είναι μονο η Ρουμανία είναι και οι άλλες χώρες  στην ΕΕ.
Ο φαιδρός επιχειρεί να αποκρύψει αυτή την  αλήθεια από τους μηχανοδηγούς .(Την αλήθεια για την οποίο είναι ενήμερος πολύ πριν από το 2013 και  πολύ πριν την ανακοίνωση του σωματείου σχετικά με την ΑLE. )ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ . 
Μόνο όταν  έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο και έφτασαν οι συνταξιούχοι    στην πόρτα του μηχανοστασίου (και επειδή αυτό έγινε  λίγο πριν από τις εκλογές του σωματείου και αφού κατάλαβε ότι αυτό θα ήταν πλήγμα στο εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμεί ) πήγε παρακαλώντας στον φίλο του το Χρήστο να τον βοηθήσει.
ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ.
ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΥΣ   ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Το σύστημα δεν χρειάζεται καμία χείρα βοηθείας από το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ (το οποίο είναι  και  ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετο με  την εργασία συνταξιούχων ) για το αν αυτό επιθυμεί να πιστοποιεί συνταξιούχους σιδηρροδρομικούς.Την χείρα βοήθειας στο σύστημα  την παρέχουν μια χαρά και μάλιστα  με εξαιρετικό  ζήλο  και αφοσίωσηοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές  ( και όχι μόνο για τους συνταξιούχους.)


Τον αν άνοιξε η σχολή για την εκπαίδευση των βοηθών αυτό δεν έγινε κατόπιν ενεργειών των εργοδοτικών συνδικαλιστών ούτε κατόπιν της  συμφωνίας της οποίας υπέγραψαν. Μπορεί οι εργοδοτικοί βαστάζοι να θέλουν να πείσουν με το ''κατόπιν ενεργειών τους'' αλλά ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο.

Η σχολή άνοιξε γιατί ξεκίνησε η εποχή του ανταγωνισμού(που είναι υπερ ο φαιδρός)  και γιατί πιέζουν οι ιδιωτικές εταιρείες.(Αυτές δηλαδή με τις οποίες  κάποιοι συναντιούνται ...στα κρυφά!!)

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την συνάντηση στου ...ΨΥΡΡΗ.Δεν έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους κάποιοι για το αν συμμετείχαν σε αυτή την συνάντηση...Εμμένουμε στο ερώτημα μας αφού δεν παίρνουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για ένα τόσο σοβαρό ατόπημα.

ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ  
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ 
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
 ΣΕ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ RAIL CARGO 
ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ; 
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΥΓ. Όσον αφορά την επίθεση στο ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών από τον φαιδρό και το στέκι του.Το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ δεν κάνει καμία λυκοσυμμαχία.Η μόνη λυκοσυμμαχία είναι αυτή της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ με υπογραφές και με φωτογραφικά στιγμιότυπα .
Το ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ είναι blog για τον σιδηρόδρομο και την επικαιρότητα.Κάποιοι επιθυμούν να στρεβλώσουν την ύπαρξη του στην ιντερνετική ενημέρωση γιατί ενοχλεί.Υπόσχεση μας είναι ότι θα συνεχίσει να ενοχλεί στο παρόν και στο μέλλον..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ