Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Προχωρά η σύνδεση της Motor Oil με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ωρίμανση του έργου σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής των Αγίων Θεοδώρων (με βασική τη σύνδεση της Motor Oil) με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ypodomes.com
o κ.Γρηγόρης Σαμπατακάκης, Γενικός Διευθυντής Δικτύου του ΟΣΕ, έχουν προχωρήσει οι τοπογραφικές μελέτες, η περιβαλλοντική μελέτη (που όμως δεν έχει εγκριθεί ακόμα), ξεκινούν οι μελέτες για την επιδομή, την σηματοδότηση και τη στατική επάρκεια.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "είναι ένα έργο χρήσιμο, όχι μόνο για τη Motor Oil αλλά για το σύνολο της βιομηχανικής περιοχής των Αγίων Θεοδώρων".
Η δημοπράτηση που θα διεξαχθεί το 2019 από την Motor Oil προβλέπει σιδηροδρομική σύνδεση με γραμμή 10 χλμ. από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι τον Ισθμό (όπου θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο). Το κόστος του έργου φτάνει τα 12εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από τη Motor Oil και θα επιδιωχθεί και κάποια χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Βασική πεποίθηση είναι πως είναι εφικτό, να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα σε 1,5 χρόνο από την εκκίνηση τους, δηλαδή χοντρικά προς τα τέλη του 2020. Η γραμμή θα είναι μονή, με ηλεκτροκίνηση ενώ από κάτω έχει προγραμματιστεί να διέλθει υπόγεια 4πλός αγωγός ώστε να μεταφέρονται τα καύσιμα με περιβαλλοντικό τρόπο και όχι με βυτιοφόρα καθώς και δύο ακόμα αγωγοί οπτικών ινών, ο ένας που θα εξυπηρετεί τις βιομηχανίες και ο άλλος ανάγκες του ελληνικού δημοσίου.

ypodomes.com