Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ -Τραπεζών για τα συλλαλητήρια

Αθήνα 12 Νοέμβρη 2018 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι.

Τα ψέματα της κυβέρνησης τελείωσαν. Τα ψέματα για την «επιστροφή» των κλεμμένων αναδρομικών των δώρων και της αλληλεγγύης τελείωσαν. Τα ψέματα για τη διαδικασία των «αιτήσεων», των δικαστικών αγωγών τελείωσαν, μετά την σαφή και κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού και της υπουργού εργασίας να μην περιμένει κανένας συνταξιούχος οποιαδήποτε θετική εξέλιξη από την διαδικασία αυτή.

Τα ψέματα για την περικοπή των συντάξεων τελείωσαν. Ο επανυπολογισμός, δηλαδή η
μείωση των συντάξεων κατά το ποσό της «προσωπικής διαφοράς» θα γίνει - έχει ήδη γίνει για τους νέους συνταξιούχους, ενώ η περικοπή στους υπόλοιπους απλά θα πάρει μια αναβολή για καθαρά πολιτικούς, προεκλογικούς λόγους. Οι θεσμοί ξεκαθαρίζουν πως είναι προσωρινό μέτρο και πάντα με την προϋπόθεση πως δεν θα ανατραπεί η δημοσιονομική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με το ξεζούμισμα του λαού.

Ο Σύλλογός μας, συντονισμένος με το αγωνιζόμενο συνταξιουχικό κίνημα έχει κάνει καθαρό, πως μόνο με αγώνες μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, να εμποδιστεί, να καθυστερήσει η εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Οι αγώνες θα πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στα προβλήματα, που μας έχει δημιουργήσει. Η όποια προσπάθειά της να αναβληθεί η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής πίεσης που της ασκεί το κίνημά μας. Η μερική επίλυση του αντίστοιχου προβλήματος των ενστόλων, γιατρών ΕΣΥ κ.α. έγινε με νομοθετική ρύθμιση και πολιτική κυβερνητική απόφαση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός και όχι λόγω δικαστικών αποφάσεων, έγινε δε για καθαρά προεκλογικούς λόγους

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Σας καλούμε όλους στα δύο μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη για όλη τη βόρεια Ελλάδα (από τη Λάρισα και πάνω) στις 19 Νοέμβρη και στην Αθήνα για την υπόλοιπη χώρα στις 20 Νοέμβρη.

Συνάδελφοι

Στις 28 Νοέμβρη το ταξικό εργατικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα έχουν προκηρύξει

Πανελλαδική Απεργία κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται

στο ΠΑΜΕ οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Το κίνημα των

συνταξιούχων συμμετέχει δυναμικά στις συγκεντρώσεις. Ενισχύουμε τους αγώνες των παιδιών

μας, συστρατευόμαστε μαζί τους. Τα προβλήματα είναι κοινά, τα αιτήματα είναι κοινά, οι

αγώνες είναι κοινοί. Όλοι μαζί δίνουμε τις μάχες, όλοι μαζί συγκρουόμαστε με τις εχθρικές

δυνάμεις του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των κυβερνήσεών τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ