Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Σχετικά με τα ..μπλοκάκια και την υποκριτική στάση του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών



Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι ,λέει ο λαός... !!!!
Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών είναι η μόνη παράταξη που έθεσε ξεκάθαρα το θέμα των προσλήψεων με μόνιμη και σταθερή εργασία τόσο στην ΕΕΣΣΤΥ αλλά και σε όλες τις σιδηροδρομομικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού . Αποτελεί τραγέλαφο η ιστορία που πάνε να στήσουν οι γνωστοί λαγοί του διαδικτύου που ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για τα μπλοκάκια στην ΕΕΣΣΤΥ και αυτό φυσικά κατόπιν εορτής. 

-Οι συνδικαλιστές λοιπόν του ΔΙΚΤΥΟΥ που επάξια εκπροσωπουν κυβέρνηση και εργοδοσία στους χώρους εργασίας  μέχρι χθες γύρναγαν τα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια και ήταν κάθετα αντίθετοι στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην τεχνική βάση. 
-Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που επιδίωξαν να μην υπογράψει σσε η ΕΕΣΣΤΥ με τους εργαζόμενους της . 
-Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που διαφήμισαν τις μετατάξεις που οργάνωσε το υπουργείο μεταφορών για την ΕΕΣΣΤΥ για να ... πουληθεί καλύτερα.(Αφού έφυγαν πρώτοι πρώτοι οι συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ για την ζεστή αγκαλιά του δημοσίου.) Ας μας πουν λοιπτόν  οι φευγάτοι αγωνιστές  τι έχουν να μας προτείνουν για τις συμβάσεις αυτών που παράτησαν στην ιδιωτική ΕΕΣΣΤΥ.Πως θα τους υπερασπιστούν ως υπάλληλοι άλλης εταιρείας ;

Τώρα ξαναθυμήθηκαν ότι δεν βγαίνει το έργο και ξανακάνουν γνωστή την παρουσία τους.Ή μήπως την απουσία τους;;Μέχρι χθες κατηγορούσαν όσους ζητούσαν να αλλάξει το καθεστώς με τα μπλοκάκια ότι λειτουργούν για λογαριασμό των ιδιωτων!!! Κατηγορούσαν όσους αντιδρούσαν ότι αφού δεν θέλουν τα μπλοκάκια για να μπορέσει βγει το έργο , ότι έτσι θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΕΣΣΤΥ. 

Αποτέλεσμα; Και η ΕΕΣΣΤΥ ιδιωτικοποιήθηκε και τα μπλοκάκια συνεχίζουν με απαράδεκτες αμοιβές . 

Προσπαθούν να κατασκευάζουν ενόχους οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του στα σωματεία για μη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων!! 

Ποιοι δεν προασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων; 

Μήπως εννοούν  τους συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ που άφησαν στα κρύα του λουτρού τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ μόνιμους και με μπλοκάκι μέσα σε μια νύχτα; 

Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων στο σιδηρόδρομο;


Μήπως αυτοί που έφεραν από το παράθυρο την κατάργηση του πενθημέρου υπογράφοντας εφταήμερα και εννιαήμερα συνεχόμενης εργασίας; 

Οι εργαζόμενοι που αμοιβονται με μπλοκάκι   συνεισφέρουν ακριβώς τα ίδια με ευθύνη και επαγγελματισμό , ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ως μόνιμοι   με κανονικές συμβάσεις και όχι  μόνο μερικοί και μάλιστα  με  συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών παραμένει ξεκάθαρο.Προσλήψεις στην ΕΕΣΣΤΥ με πλήρη εργασιακά , μισθολογικά,ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους . 

Ούτε μπλοκάκια ,ούτε ορισμένου χρόνου. 


υγ..το αξιολύπητο εμετικό γλύψιμο των γνωστών φαιδρών  το αφήνουμε ασχολίαστο .. 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ