Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΛΘ «γυρνά την πλάτη» στο εμπορευματικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Γκόνο.

Προχωρά σε δικό του, αναπτύσσοντας και δίκτυο στα Βαλκάνια

Δεν πρόκειται να μετάσχει ο ΟΛΘ ούτε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της ΓΑΙΑΟΣΕ για το εμπορευματικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο του Γκόνου.
Τα παραπάνω αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σωτήρης Θεοφάνης, στο πλαίσιο της ημερίδας «Συνεργασία εμπορευματικών κέντρων και λιμένων» που διεξήχθη στον ΟΛΠ, με χορηγό επικοινωνίας το metaforespress.gr.


«Δεν μας ενδιαφέρει ο Γκόνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χώρος της λιμενικής εφοδιαστικής δεν είναι στην στρατηγική μας. Η στρατηγική αυτή επεκτείνεται πέραν της Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία κέντρων εφοδιαστικής σε γειτονικές χώρες, με υψηλές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις», ανέφερε ο κ. Θεοφάνης, σε σχετική ερώτηση του metaforespress.gr.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Θεοφάνης υποστήριξε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το κύριο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας, το οποίο δεν στηρίζεται στα εμπορευματοκιβώτια, αλλά έχει μια σημαντική κίνηση χύδην και ξηρού φορτίου.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα σχετικά μικρό εμπορευματικό κέντρο, το οποίο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 50 – 60 στρέμματα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία κέντρων εφοδιαστικής σε κομβικές γειτονικές χώρες που τροφοδοτούνται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως Σκόπια, Σόφια και Βελιγράδι.



metaforespress.gr