Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση και δελτίο τύπου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.) 

ΑΘΗΝΑ, 17 / 11 / 2018 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τους αγώνες και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και του Δημοκρατικού Λαού μας που δυστυχώς στα τελευταία μνημονιακά χρόνια ευτελίζονται. Ασφαλιστικά δικαιώματα, σταθερή εργασία, πρόσβαση στην εργασία για όλους μπαίνει στο στόχαστρο.

Δεν θέλουν να είμαστε εργαζόμενοι αλλά απασχολήσιμοι πολλών ταχυτήτων. Εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, εργαζόμενοι με 8μηνα και 4μηνα, εργαζόμενοι με 4ωρα, όμηροι ενός δηλαδή αδυσώπητου συστήματος.

Κάποιοι έχουν κάνει την ισότητα προς τα κάτω τέχνη για το καλό μας και το καλό των παιδιών μας. Αλλά πάντα υπάρχει και πιο κάτω.

Τις τελευταίες ημέρες η Διοίκηση του ΟΣΕ προχώρησε στην πρόσληψη δέκα εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις στη Φύλαξη Ισοπέδων Διαβάσεων σε έναν ευαίσθητο τομέα που εμπλέκεται και στην κυκλοφορία, ενώ έχει αποφασίσει στο Δ.Σ. για 18μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, καταργώντας τους εργολάβους.

Διαμαρτυρηθήκαμε ΄έντονα γι΄αυτό αλλά οι απαντήσεις δεν είναι άξιες σχολιασμού. Το μόνο που θα ρωτήσουμε πλέον, είναι αν το επόμενο βήμα θα είναι και οι εβδομαδιαίες συμβάσεις!!!

Κι αν αυτά γίνονται σε μία εταιρεία που μοναδικός μέτοχος είναι το Δημόσιο, τότε καταλαβαίνετε συνάδελφοι τι θα μπορεί να συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα.

Σαν Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, παραμένουμε στη θέση μας για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και πρόσβαση σε αυτήν με αξιοκρατία για όλους.

Αγωνιζόμαστε γι΄αυτό. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στην επόμενη γενιά Σιδηροδρομικών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                      ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)

ΑΘΗΝΑ, 17 / 11 / 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

μετά από 45 χρόνια είναι επίκαιρο.

Το σύνθημα των φοιτητών και των εργαζομένων ενάντια στη χούντα και στο φασισμό μιλούσε για ψωμί δηλαδή για ελεύθερη πρόσβαση με δημοκρατικές διαδικασίες για όλους στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόσβαση στην υγεία. Μιλούσε για ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για τα παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Μιλούσε για ελευθερία της πολιτικής συνδικαλιστικής και ιδεολογικής έκφρασης. Κατοχύρωση συνταγματική των φοιτητικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ελεύθερων διαπραγματεύσεων σε όλους τους τομείς. Σεβασμό στην αντίθετη άποψη τέλος στη λογοκρισία τέλος στο ρατσισμό από όπου κι αν προέρχεται. Ένα σύνθημα πολλές έννοιες. Που στα χρόνια των μνημονίων και των λαϊκιστών ευτελίστηκαν. 

Προσπαθούν να μας πείσουν με ιδεοληψίες ότι είναι για το καλό μας. 

Ο αγώνας όμως για δημοκρατία και ελευθερία είναι διαρκής. Η νεολαία μας η καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά της χώρας που φεύγει στο εξωτερικό πιστεύουμε ότι θα αγωνιστεί για τα αυτονόητα του 20ου αιώνα που είναι επίκαιρα όσο ποτέ και στον 21ο αιώνα. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Ο αγώνας του Πολυτεχνείου δυστυχώς δεν έχει δικαιωθεί ακόμα και χρειάζονται κοινοί αγώνες για να επιτευχθεί αυτό. 

Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο του αγώνα και της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, ώστε να οργανώσουμε την πάλη ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου και να μην συμμετέχουμε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑTΕAΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ