Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η Πάτρα συζητά στην Αγορά Αργύρη για τη διέλευση του τραίνου, παρουσία της ΕΡΓΟΣΕ.

Η Πάτρα συζητά στην Αγορά Αργύρη για τη διέλευση του τρένου. Παρούσα η ΕΡΓΟΣΕ ακούει. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΠαρουσία κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Θάνο Βούρδα, διεξάγεται από το πρωϊ στην Αγορά Αργύρη, εκδήλωση για τη διέλευση του τραίνου από την Πάτρα, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, με μεγάλο όμως απόντα το Δήμο Πατρέων.
Πρόκειται για την τελική φάση του Code Patras, και του πρότζεκτ που έχει επεξεργαστεί για την πόλη το Πολυτεχνείο Ζυρίχης, με τον καθηγητή Bernd Scholl, τον καθηγητή Βασίλη Παππά του Πανεπιστημίου Πατρών και τον καθηγητή Κώστα Μωραϊτη του ΕΜΠ η οποία στοχεύει στην παρουσίαση μιας πρότασης για την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα.
Μέχρι το μεσημέρι η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ κατέγραφε τις παρατηρήσεις, αντιρρίσεις και προτάσεις που κατατίθεντο και παρέμβαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βούρδα αναμένεται να γίνει το απόγευμα, στη σύνοψη των συμπερασμάτων.
«Τροφή» στον διάλογο στη σημερινή εκδήλωση δίνει και η συνέντευξη που παραχώρησε στη χθεσινή έκδοση της «Π» ο καθηγητής Bernd Scholl του Πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι του δόθηκε κατεύθυνση από ΟΣΕ/ΕΡΓΟΣΕ να μελετηθεί η επίγεια διέλευση του τρένου και επέμεινε στη συγκεκριμένη λύση για οικονομικούς, αναπτυξιακούς και λειτουργικούς λόγους.
Στην σημερινή διαδικασία γίνεται ανοικτός διάλογος, όμως δεν λείπουν και κάποιες στιγμές "έντασης", ενώ παρευρίσκονται και μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο που υποστηρίζουν την υπόγεια διέλευση του τρένου.
Οι απόψεις του καθηγητή και μελετητών δεν βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς τοπικούς φορείς (Δήμο, ΤΕΕ, Αρχιτέκτονες κ.ά.), οι οποίοι πιστεύουν ότι η επίγεια λύση θα κόψει την πόλη στα δύο και κρίνουν υπερβολικά τα ποσά που συζητούνται για την υιοθέτηση άλλων τρόπων διέλευσης του σύγχρονου τρένου μέσα από την Πάτρα.


  pelop.gr