Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ. Κλείνουν μονομερώς τα σύνορα...

Και μην ξεχνάς σιδηροδρομικέ...ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ -ΕΝΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΔΩΝ-  ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ  σε  θελουν....ΕΥΡΩΠΑΙΟ!!...
Για ένα μήνα η Ουγγαρία κλείνει τις σιδηροδρομικές διόδους.
Τον συντονισμό τους με στόχο την από κοινού καταγραφή των προσφύγων που διέρχονται τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ αποφάσισαν, μετά από συνάντηση που είχαν στο Ζάγκρεμπ, οι αρχηγοί της αστυνομίας πέντε ευρωπαϊκών χωρών: Αυστρίας, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας και, φυσικά, ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ταυτοποιούνται, θα λαμβάνονται βιομετρικά δεδομένα, θα προσδιορίζεται εάν προέρχονται από μη ασφαλείς χώρες (κυρίως Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν) και στη συνέχεια θα προωθούνται στον τελικό τους προορισμό, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα ασύλου.
Την ίδια στιγμή και χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως τέτοια απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε., πολλές χώρες προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες οι οποίες, στην ουσία, συνιστούν κλείσιμο των συνόρων.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Έτσι, η κυβέρνηση της Βιέννης έδειξε να αδιαφορεί πλήρως για τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών και προχωρεί από σήμερα στην εφαρμογή ανώτατου ορίου όσον αφορά τις αιτήσεις για άσυλο, που δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τις 80 ημερησίως.
Όσο για την Ουγγαρία, θα κλείσει από την Κυριακή και για ένα τουλάχιστον μήνα τις τρεις σιδηροδρομικές διαβάσεις που τη συνδέουν με την Κροατία. Επίσης, το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε χθες τη χρήση στρατού για την πιο αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

imerisia.gr