Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΣΠΑΠ για την αυριανή απεργία

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)
ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. 


ΑΘΗΝΑ,   3/2/2016
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.
   Είναι ώρα για ξεσηκωμό και ανυποχώρητο αγώνα.
      Είναι αγώνας ζωής για μας και για όλη την κοινωνία.

Όλοι και όλες στη γενική απεργία 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστοί υπηρέτες της Ε.Ε. -  Κεφαλαίου –Τραπεζών αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων που πραγματικά διέλυσαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έκαναν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, ισοπέδωσαν δικαιώματα σε υγεία και πρόνοια έρχονται τώρα να δώσουν την Κοινωνική Ασφάλιση έτσι ώστε να ελαφρύνει και να απαλλάξει το κεφάλαιο από την υποχρέωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την άλλη να σπρώξει τους εργαζόμενους στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών.
Το ασφαλιστικό δεν είναι ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε κλάδος χωριστά, ζητώντας απλά την εξαίρεση του Ταμείου του ή ζητώντας επιμέρους βελτιώσεις, κοινωνική ασφάλιση είναι οι συντάξεις, η υγεία, η πρόνοια. Είναι ένα πλέγμα αιματοβαμμένων κατακτήσεων από τους εργαζόμενους που η Κυβέρνηση ξηλώνει με ένα νόμο. Αυτός ο νόμος δεν παίρνει διορθώσεις και πρέπει τώρα να αποσυρθεί στο σύνολό του.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου σας καλεί να συμμετέχετε δυναμικά και μαζικά στην απεργία στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ. Όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες του ΟΣΕ ενάντια σε κάθε ξεπούλημα εθνικού πλούτου. Παλεύουμε για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη απάντηση για να αποτρέψουμε αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ