Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εργάτης σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στα έργα του προαστιακού στο Ζεφύρι


Ένας 48χρονος αλλοδαπός εργάτης, που δούλευε σε εργοτάξιο του προαστιακού στο Ζεφύρι, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία το πρωί της Τετάρτης.Ο εργάτης δούλευε στην εταιρεία «ERECTA» που έκανε έργα για λογαριασμό της «ΑΚΤΩΡ». Ο 48χρονος ανέβηκε σε μια σκάλα για να κάνει εργασίες συγκόλλησης στην πλατφόρμα που κατασκευάζεται. Η σκάλα γλίστρησε, με αποτέλεσμα να ακουμπήσει ο εργάτης σε ηλεκτροφόρο καλώδιο και να χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, δηλαδή μία ημέρα νωρίτερα, δόθηκε ρεύμα στα ηλεκτροφόρα καλώδια από την ΕΡΓΟΣΕ. 
Επιτόπου πήγε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Αν στη Μεσόγειο πνίγονται καθημερινά ξεκληρισμένοι από την πατρίδα τους πρόσφυγες και μετανάστες από τη φωτιά του πολέμου που 'χουν ανάψει οι ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από τη φτώχεια που τους έχουν σπρώξει οι κυβερνήσεις τους, προκειμένου να θησαυρίζει το κεφάλαιο, στη στεριά στους χώρους δουλειάς παραμονεύει ο θάνατος.
Σκοτώνονται ή σακατεύονται εργάτες.
Από την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Από την υπερεντατικοποίηση για τον πολλαπλασιασμό των κερδών της εργοδοσίας. Από τα εξαντλητικά ωράρια, αφού πρώτα φρόντισαν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι να ισοπεδώσουν τα πάντα. Να καταργήσουν τη ΣΣΕ, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για να επιβιώσει, μιας και το μεροκάματο έγινε φιλοδώρημα.
Από τον παροπλισμό τον όποιων ελεγκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα η εργοδοσία και μάλιστα σε περιόδους κρίσης να ξεσαλώσει. Αυτό συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για "δεύτερη φορά αριστερά".
Έτσι, χάνονται εργάτες, όπως στις 3-2-2016, ο 48χρονος Γιόκος Τρέτσι (Αλβανός), που πέφτοντας από τη σκάλα, πάνω στην οποία εργαζόταν, κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης μπροστά στα μάτια του γιου του. Εργαζόταν στην εταιρεία "ΕΡΕΚΤΑ", υπεργολάβος μεταλλικών κατασκευών για λογαριασμό της "ΑΚΤΩΡ" στο σταθμό του προαστιακού στο Ζεφύρι.
Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και την ίδια μας τη ζωή στα χέρια μας.