Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Μα σε ποιο κράτος παίρνουν σύνταξη στα 60 ή στα 50;Ορίστε η απάντηση

Και ενώ ο Κατρουγκαλος κάνει πιο σφιχτό τον κόμπο στην γραβάτα.Τα αφεντικά προπαγανδίζουν για αδιανόητα όρια ηλικίας στα 67!! (καθώς θέλουν να τα πανε στα 70) και οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων μας κάνουν μαθήματα κατάρρευσης του ασφαλιστικού λόγω των απαιτήσεων των εργατών.Από κοντά και  τα καθηγηταριά ή αλλιώς σοφοί  που βρήκαν τον ένοχο του ασφαλιστικού στις γυναίκες με παιδιά.Εμείς ως απάντηση κοιτάξαμε τι συνέβαινε  στις <<κακές>> χώρες..Εκείνες που την εξουσία   την είχε ο λαός  και  κατά τον Κυριάκο ή την Φώφη ή τον σχίστη μνημονίων..αυτό είναι επικίνδυνο...


Υπήρχαν οι συντάξεις για γηρατειά, για αναπηρία, και λόγω απώλειας του προστάτη της οικογένειας. Το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, λόγω γηρατειών, για τους άνδρες ήταν τα 60 χρόνια (με 25 χρόνια εργασίας), για τις γυναίκες τα 55 χρόνια (με 20 χρόνια εργασίας).
 Οι εργάτες και υπάλληλοι που απασχολούνταν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, έπαιρναν σύνταξη στα 50 χρόνια ηλικίας οι άνδρες και στα 45 οι γυναίκες. Συμπληρωματικά ευεργετήματα, τόσο ως προς την ηλικία όσο και ως προς τα χρόνια υπηρεσίας, παρέχονταν κατά τη συνταξιοδότηση των γυναικών που γέννησαν από 5 παιδιά και πάνω και τα μεγάλωσαν ως τα 8 τους χρόνια. 
 Επίσης κατέβαζαν τα όρια ηλικίας κατά 5-10 χρόνια σε περιπτώσεις όπως περιοχές ακραίου Βορρά, εργασίες κάτω από τη γη κ.α Οι συντάξεις λόγω γήρατος ανέρχονταν στα 50-100% των αποδοχών του εργαζόμενου και όσο χαμηλότερες ήταν τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστιαίο μέγεθος της σύνταξης. 
Από τον προϋπολογισμό των κοινωνικών ασφαλίσεων εξασφαλίζονταν επίσης οι δαπάνες για τη θεραπεία στα λουτροθεραπευτήρια, η οργάνωση της ανάπαυσης των παιδιών στις κατασκηνώσεις, η εξωσχολική υγειονομική περίθαλψη των παιδιών των εργαζομένων κ.α. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω μέγεθος. 
Το 1980 διατέθηκαν ως έξοδα για την κοινωνική ασφάλιση ποσά που ήταν 48 φορές (!) πάνω από το επίπεδο του 1940.

ΟΡΙΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ
ΕΣΣΔ