Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Aνακοίνωση ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 4/12/2015

Η ΕΕ και η κυβέρνηση δεν μπορούν να δώσουν καμιά λύση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, παρά μόνο χειροτέρευση της κατάστασης, με μεγαλύτερη καταστολή και περισσότερα θύματα προσφύγων – μεταναστών, που ξεσπιτώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα μας, ελπίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες προορισμού τους και παραμένων εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Απαιτείται να καταργηθούν οι μηχανισμοί καταστολής της ΕΕ Frontex, Schengen, κ.ά.
Απαιτείται να δημιουργηθούν ανθρώπινα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και να γίνεται άμεση μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.
Γι αυτά πρέπει να παλέψει το σ.κ. στο σιδηρόδρομο και στη χώρα μας, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρό του την κατάργηση των αιτίων που δημιουργούν πρόσφυγες – μετανάστες (οι ίδιες αιτίες δημιουργούν και τα δικά μας προβλήματα) και όχι να ταυτίζεται με πολιτικές και πραχτικές της κυβέρνησης για το προσφυγικό ζήτημα, εξυπηρετώντας τες με μεγάλη προθυμία και μάλιστα στα πλαίσια Πανελλαδικής Απεργιακής Κινητοποίησης.