Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η δική μας απάντηση στο υβρεολόγιο των εργοδοτικών συνδικαλιστών της ηγεσίας της ΠΕΠΕ



Στην ανάρτηση  με την οποία αναδείξαμε το προβλημα που υφίσταται στην έδρα του Κιάτου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός απάντησε με ακατάσχετο υβρεολόγιο - κατηγορίες αλλά και ψέματα για  να προσπαθήσει να  θίξει την αξιοπιστία μας αλλά και  ταυτόγχρονα να αποπροσανατολίσει τους μηχανοδηγούς μακριά από τα προβλήματα του κλάδου που σιγά σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια.
Η επιστολή του συναδέλφου  από την Τρίπολη ο οποίος μάλιστα  είναι και  εκλεγμένος   με την παράταξη της συνεξέλιξης -και που με την ψήφο του οποίου εκλέχτηκε ο σημερινός πρόεδρος «ώστε να μπορεί άνετα»  από το προεδρικό βήμα να τον αποκαλεί  αχάριστο χωρίς κανένα  ίχνος τσίπας- επιβεβαίωσε τα όσα είχαμε αναρτήσει αλλά επιπλέον αποκάλυψε και άλλες πτυχές του προβλήματος

* * * *

1.Στην αρχή μας χαρακτήρισε ως  εμμονικούς και μας κατηγόρησε για  καθημερινή ενασχόληση!! με το Κιάτο -όταν στις 200 αναρτησεις του Λοκομοτιβα  οι αναρτήσεις για το Κιάτο  είναι περιορισμένες στα δάχτυλα του χεριού-/Ο εργοδοτικός συνδικαλιστής εντελώς ξεδιάντροπα  έφτασε στο σημείο να γράψει   στον ιστότοπο  του ότι παραχαράσουμε την πραγματικότητα!!
Η πραγματικότητα όμως και μάλιστα  ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ επιβεβαιώθηκε απόλυτα  με  την ανακοίνωση καταπέλτη  του  συναδέλφου από την Τρίπολη  που είχε ως  αποτέλεσμα την κατάρρευση του αφηγήματος των ερφοδοτικών συνδικαλιστών περί δήθεν !!προβλήματος στο Κιάτο.
Αυτό τους ανάγκασε σε κωλοτούμπα  και τελικά  το δήθεν πρόβλημα στο Κιάτο ξαφνικά έγινε υπαρκτό ,χρόνιο και δυσεπιλυτο πρόβλημα για το οποίο μάλιστα περιμένουν και προτάσεις επίλυσης του !!
Από το δήθεν πρόβλημα με τα γνωστά άλματα (άνευ τσίπας) πήγαμε στην αναζήτηση κατάθεσης προτάσεων επίλυσης του προβλήματος.
Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός τους  τότε ποιο έιναι;
Αφου όμως είδαν ότι  ούτε η κωλοτούμπα μπάλωσε τα πράγματα ,παλιά τους τέχνη κόσκινο ,άρχισε η προσωπική επίθεση στον συνάδελφο από την Τρίπολη για να ..«συνετιστεί»...
Αυτό  και αν είναι ο ορισμός του αδίστακτου εργοδοτικού συνδικαλισμού που απειλεί και εκβιάζει.

* * * * 

2.«Ανακάλυψαν οι Πουαρό της έλξης» ως βαθυτερη αιτία για την ανάρτηση μας την αίτηση συναδέλφου από το ΜΑΙ για μετάθεση του στο Κιάτο. Και μάλιστα ήταν έκπληκτοι αφού μόνο μετά την ανάρτηση μας το έμαθαν ότι υπηρχε τέτοιο αίτημα.Έρχεται όμως ο συνάδελφος από την έδρα του Κιάτου και στην ανακοίνωση του λέει ΟΤΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ στο Κιάτο εδώ και μήνες και του κάνει εντύπωση που η ΠΕΠΕ το έμαθε σήμερα.Αλήθεια εκεί στο Κιάτο δεν εργάζεται και ο γενικ(ώς) γραμματέας της ΠΕΠΕ ;Προφανώς για κάποιο λόγο εδώ και  κάποιους μήνες έχει αποκτήσει επιλεκτική ακοή !!

* * * *

3.Αναρτήσαμε  επίσης  ότι το εξοδολόγιο των συναδέλφων έχει καθυστερήσει 3 μήνες.Είπαμε ψέματα; Ο ίδιος ο εργοδοτικός συνδικαλιστής το επιβεβαιώνει και μάλιστα για να δικαιολογηθεί με τον πλέον  ποταπό και απαράδεκτο τρόπο λέει το αμίμητο (.. δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερούν αδικαιολόγητα- η ΠΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει)
Αλήθεια ;Έκανε παρέμβαση η ΠΕΠΕ και η καθυστερηση είναι 3 μήνες μόνοοο.Την προηγούμενη φορά η καθυστέρηση πόσους μήνες ήταν; Και εκεί λέγαμε ψέματα;Μήπως και  τότε κακώς το θίξαμε;
* * * *

4.Ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα για αναπαύσεις στο Κιάτο λένε οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές..Ναι έ;
α)Τους διαψεύδει  ο συνάδελφος από την Τρίπολη καθώς αναφέρεται σε 3 περιπτώσεις συναδέλφων που τους αρνήθηκαν την   χορήγηση αναπαύσεων.
β) Δεν εξηγούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές  το πως χορηγούνται οι αναπαύσεις αφού υπαρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 30 ημέρες το μήνα.Είναι ψέμα; Μήπως αναμεσα σε αυτούς που δουλεύουν σερι και διπλοβάρδια είναι και συνδικαλιστές;Αυτα δεν είναι εκφυλιστικά φαινόμενα ;
γ)Για ποιο λόγο σε συνάδελφο που έκανε καταγγελία στο ΣΕΠΕ για να παίρνει όλα τα ρεπό του ο προγραμματισμός εργασίας σταμάτησε να του τα χορηγεί για μεγάλο διάστημα;Αυτό η ΠΕΠΕ δεν το είδε εφόσον τα παρακολουθεί όλα;
* * * *

5 .Δεν επιθυμεί ο φαιδρός εκπρόσωπος της εργοδοσίας την συνδικαλιστική αντιπαράθεση  (αφού δεν τον βολεύει) για το θέμα της Τρίπολης με το αμίμητο !..

ΠΟΤΕ όμως το πρόβλημα αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε για δημόσια συνδικαλιστική αντιπαράθεση ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

Ναι έ; Ποτέ; Τότε άλλο στέκι θα ήταν μαζί με άλλη συνεξέλιξη που είχε το θέμα της Τρίπολης μέρα παρά μέρα στην ημερήσια διάταξη.Η μήπως θέλουν να βάλουμε τις αναρτήσεις τους απο το πρόσφατο παρελθόν για  το τι γράφανε ;Μάλιστα το επιχείρημα τους περί του εξοδολογίου και της παροχής στέγης είναι ακριβώς  ίδιο με εκείνου που κατηγορούσαν μέχρι χθες για το θέμα της Τρίπολης..(Του Χρήστου ντε )..ή μήπως δεν τον θυμούντα και αυτόν;


Και τέλος για το παρακάτω απόσπασμα από το στέκι του φαιδρού..
Η στοχοποίηση λοιπόν του μηχανοστασίου, δεν είναι παρά ένα ακόμα - χυδαίο- *εμφυολόγημα  (;) !!του γραφικού της ΣΥΠΕ.
Όπως όλοι είδαν ,μετά τις  2 επιστολές  του εκπροσώπου  των εργαζομένων  στο ΣτΑ από την Τρίπολη και  εκλεγμένου  μάλιστα με την συνεξέλιξη , και  τις απαντήσεις της εργοδοτικής ηγεσίας της ΠΕΠΕ (4  μέχρι στιγμής και βλέπουμε ) για το θέμα του Κιάτου  αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε καμία στοχοποίηση  της έδρας του Κιάτου και κανένα *ευφυολόγημα (* έτσι γράφεται μεγάλε) της ΣΥΠΕ αλλά ήταν και είναι μία στενάχωρη  πραγματικότητα τόσο για τους συναδέλφους όσο και για  εμάς που τα βλέπουμε κάθε μέρα.

Για τον ορο  χυδαίο που μας προσάπτει ο φαιδρός  έχουμε να πούμε  το εξης:  
αποδεδειγμένα η χυδαιότητα  αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο αλλά  και ζωτικό χώρο του σημερινού προέδρου της ΠΕΠΕ καθώς ο ιστότοπος του είναι πλημμυρισμένος από χυδαιότητες  και προσωπικές επιθέσεις επώνυμες ή ανώνυμες.Είναι ο μοναδικός συνδικαλιστής που έφάρμοσε την ιντερνετική επίθεση  με ψέματα και ανακρίβειες αλλά  και την  διαπόμπευση αντιπάλων  (ακόμα και για προσωπικά ζητήματα)  με θρησκευτική ευλάβεια (πχ η δημοσίευση του ονόματος συναδέλφου μας  που έχει αιτήθεί μετάθεση στο Κιάτο και η κατόπιν εορτής ψευτοσυγγνώμη για το «λάθος»)  .
Δεν είναι  λίγα όμως και τα «καννιβαλικά» επεισόδια  στα οποία έχει επιτεθεί ακόμα και  σε άτομα της παράταξης του όταν αυτά  διαφωνούν (με τρανό παράδειγμα  το  χθεσινό  επεισόδιο στο οποίο χαρακτηρίζει μέλη της παράταξης του αχάριστους και παράγκα!! επειδή διαφωνούν με τις πραγματικά απαράδεκτες πρακτικές του.)

Τέλος η   τωρινή του συμμαχία με τον γενικ(ώς) γραμματέα της ΠΕΠΕ επιβάλλει να τον προστατέψει με κάθε τρόπο  για όσο καιρό τον χρησιμοποιεί καθώς αυτός έχει πέσει σε γενική ανυποληψία από το σύνολο των σιδηροδρομικών και έχει περιοριστεί στον ρόλο του  οργανωτή της διασπαστικής  παράταξης  της ηγεσίας της ΝΔ  ΕΝΟΤΗΤΑ στο σιδηρόδρομο.

Σε απάντηση  λοιπόν του παραληρήματος του γενικ(ώ)ς γραμματέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αναφέρεται  «αφηρημένα»  για διαζύγιο με την αλήθεια ,μπλέντερ κόκκινης λογικής,και μη αντικειμενική ενημέρωση έχουμε να πούμε ότι ο συνάδελφος από την Τρίπολη  τον διέψευσε πανηγυρικά.Η διαπιστωμένη μεγαλομανία του τον έκανε να ταυτίσει την έδρα του Κιάτου με τον ευατό του!!καθώς θεωρεί ότι κάθε κριτική στον ίδιο είναι κριτική στην έδρα.Αυτό εμείς δυστυχώς  δεν μπορούμε να το θεραπεύσουμε ..
Προτείνουμε όμως το εξής :επειδή  κανένας σιδηροδρομικός δεν τον παίρνει πλεον  στα σοβαρά και επειδή  επιπλέον αποτελεί συνδικαλιστική καρικατούρα -βαρίδι για την ΠΕΠΕ του προτείνουμε να περάσει «βελούδινα» την σκυτάλη στον επόμενο ....

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ