Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Συναδέλφισσες –οι

Τις τελευταίες μέρες και κατά τη διάρκεια κρίσιμων εξελίξεων για το μέλλον των σιδηροδρομικών , γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων στην διαπραγμάτευση για την υπογραφή Σ.Σ.Ε στον Ο.Σ.Ε. . 
Η παράταξη,(ΔΙΚΤΥΟ) που γύρισε την πλάτη στους εργαζόμενους της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ, μη ψηφίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η ΠΟΣ, και τα σωματεία της, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε , ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ .

Μετά την «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ» στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ, «σπεύδει να συμβάλει» και στον Ο.Σ.Ε, ακολουθώντας πρωτόγνωρες πρακτικές για τον σιδηροδρομικό κόσμο.

Εύλογα ερωτήματα, όμως προκαλεί και η στάση της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους .Θέλουμε να τους τονίσουμε ότι η Σ.Σ.Ε. αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της διοίκησης και της Π.Ο.Σ -των σωματείων- μελών της, και όχι μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων .

Ο Σ.Σ.Β.Ε διαχρονικά προσηλωμένος στην περαιτέρω ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας, και υπέρμαχος της ενότητας , καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές – ενέργειες, που μπορεί να αποβούν ολέθριες για τους εργαζόμενους στο μέλλον.

Ο Σ.Σ.Β.Ε, μετά από την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, κατέθεσε στην ΠΟΣ τις προτάσεις για την ΣΣΕ,- κάτι που προφανώς δεν γνωρίζουν οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ από τα Δ.Σ- και έχει εξουσιοδοτήσει την Ομοσπονδία να προχωρήσει στην διαπραγμάτευση της .
  
 ΤΟ Δ.Σ  Σ.Σ.Β.Ε.