Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Βίντεο: Οι βανδαλισμοί στους συρμούς δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να  αντιμετωπίζουν τους συρμούς ως  «προσωπικό τους καμβά»  με αποτέλεσμα  οι συρμοί να παρουσιάζουν μια απογοητευτική εικόνα τόσο στο εσωτερικό τους όσο και από έξω.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει σημαντικά ποσά για τον καθαρισμό και την επισκευή των συρμών ,το δε προσωπικό καθαρισμού αλλά  και οι τεχνίτες  κάθε βράδυ καταβάλουν τιτάνια προσπαθεια για να  επισκευάσουν και να   καθαρίσουν  τους συρμούς μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που έχουν στην διάθεση τους. 
Οι φθορές που προκαλούνται εντός και εκτός των συρμών  εκτός του ότι απαιτούν σημαντικά χρηματικά ποσά  για να επισκευαστούν όπως αναφέραμε  παραπάνω ,πολλές φορές θέτουν εκτός κυκλοφορίας τους συρμούς για να μπορέσουν να  επισκευαστούν από το τεχνικό προσωπικό.(πχ σπασμένα παρμπρίζ από πέτρες).
Με δεδομένη την έλλειψη συρμών ,η  κάθε απόσυρση  συρμού από την κυκλοφορία λόγω βανδαλισμού μεγαλώνει το πρόβλημα.
Είναι ευθύνη και των επιβατών  το να διατηρούν τους συρμούς στην καλυτερη δυνατή κατάσταση χωρίς να προκαλούν φθορές και καταστροφές.
Σίγουρα πάντως  δεν ευθύνεται  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ούτε το προσωπικό των αμαξοστοιχιών,ούτε το προσωπικό καθαρισμού ,ούτε το προσωπικό φύλαξης ,για τη έλλειψη παιδείας κάποιων .
Το τρένο πρέπει να το αγαπάμε όχι να το καταστρέφουμε.