Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση - καταγγελία από τον σύνδεσμο σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟMΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 30 – ΒΟΛΟΣ
ΤΗΛ: 24210 24939 & 27301
FAX: 24210 27301
Email: osessth@gmail.com

Βόλος  03/10/2018
Αρ. Πρωτ.: 111788

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Θ. καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ και την Συνδικαλιστική παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ για την αδιάφανη διαβούλευση της συλλογικής σύμβασης εργασίας την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, κάποιοι επέλεξαν να διαπραγματευτούν τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών χωρίς να ρωτήσουμε τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Οι συνδικαλιστικές αυτές πρακτικές και μέθοδοι είναι καταδικαστέες από τους εργαζομένους σιδηροδρομικούς και δεν έχουν αποτολμηθεί παρά μόνο στις μαύρες εποχές της δικτατορίας και του δοτού συνδικαλισμού! 
Από την ίδρυση της ΠΟΣ η συλλογική σύμβαση εργασίας διαπραγματεύονταν μεταξύ εργαζομένων, Σωματεία και Ομοσπονδία. 
Σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος η συλλογική σύμβαση να διαπραγματεύεται μεταξύ Διοικήσεις και μιας συγκεκριμένης παράταξης, που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων για κομματικές σκοπιμότητες. 
Η νέα Διοίκηση του ΟΣΕ πρέπει να καταλάβει ότι για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για διαβούλευση είναι υπεύθυνη η ΠΟΣ και τα Σωματεία.
Αυτές οι πρακτικές και μεθοδεύσεις από την πλευρά του ΔΙΚΤΥΟΥ προσβάλει το Συνδικαλιστικό κίνημα και βάζει σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Απαιτούμε την υπογραφή της ΣΣΕ και δεν υπακούμε στα παραπλανητικά σχέδια της Κυβέρνησης, της Διοίκησης του ΟΣΕ και κάποιων εργοδοτικών Συνδικαλιστών. 
Οι προτάσεις της διαπραγμάτευσης είναι λόγος και εφαρμόσιμος με στόχο την καλύτερη ποιότητα της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους. 

Το ΔΣ του ΣΣΘ