Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Όπου φύγει-φύγει για συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ

Σημαντικές αποκαλύψεις είχε  τελικά  η ολοκλήρωση της  διαδιακασίας των μετατάξεων   από την ιδιωτικοποιημένη πλέον  ΕΕΣΣΤΥ προς τον δημόσιο ΟΣΕ.
Συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ κυριολεκτικά έτρεξαν πρώτοι πρώτοι να υποβάλουν αίτηση μετάταξης για να παραμείνουν στο δημόσιο .Μάλιστα μερικοί από αυτούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν από εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ,   μέχρι πρόσφατα παρέμεναν και στα όργανα της ΠΟΣ  ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση μετάταξης προς τον ΟΣΕ.


Ποια είναι η τεράστια υποκρίσία των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών;

1) Το καλοκαίρι την περίοδο των κινητοποιήσεων στην ΕΕΣΣΤΥ κατά της ιδιωτικοποίησης  σύσσωμο  το ΔΙΚΤΥΟ  εμφανιζόταν στις συγκεντρώσεις στα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια και έβγαζε πύρινους λόγους  κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων απαιτώντας από την ΠΟΣ και τα σωματεία να πάνε σε συνάντηση με τον επίδοξο αγοραστή.
Αναμεσά τους λοιπόν ήταν και συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ  στην ΕΕΣΣΤΥ  που «αγωνιούσαν» για το μέλλον της τεχνικής βάσης και που  «αγωνίζονταν»  κατά της ιδιωτικοποίησης της , αλλά   αποποιούμενοι τις ευθύνες τους κατηγορούσαν άλλους για τις επιλογές της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια.
Οι «αγωνιστές» του ΔΙΚΤΥΟΥ σφύριξαν την λήξη νωρίς και με ελαφρά πηδηματάκια «την έκαναν» προς τον ΟΣΕ που παραμένει υπό κρατικό έλεγχο.
2) Συνδικαλιστές από την ίδια παράταξη λειτούργησαν ως διαφημιστές της επιλογής των μετατάξεων και καλούσαν τον κόσμο να υποβάλλει αιτήσεις μετάταξης για να μην..έχουν πρόβλημα στο μέλλον!!!Γιατί άραγε;
3)Οι ίδιοι συνδικαλιστές ξέχασαν τον νόμο των μετατάξεων επί Ρέππα με τον οποίο άδειασε ο σιδηρόδρομος από τους σιδηροδρομικούς.Μετατάξεις που τότε είχαν υποχρεωτική αλλά και εθελοντική μορφή.Μετατάξεις που τότε καταδίκαζαν αλλά σήμερα τις  χρησιμοποιούν.
4) Οι ίδιοι συνδικαλιστές από το καλοκαίρι έως και χθες σιώπησαν επιδεικτικά για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ .Σήμερα που μπήκαν οι υπογραφές ξαφνικά ξύπνησαν και με μεγάλη έκπληξη είδαν ότι η τεχνική βάση ιδιωτικοποιήθηκε .Ασε που δεν είδαν και κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης 
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ...
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ;
ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ;

Η  τεράστια υποκρισία του ΔΙΚΤΥΟΥ, εργοδοτισμός του και η απόλυτη υποταγή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλέον απέκτησε και άλλο παράσημο.Αυτό του .μην τον είδατε!!

ΥΓ Μερικοί θα πουν ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να επιλέξουν το τι θα κάνουν  εφ'όσον τους δίνεται η επιλογή.Εμείς απλά λέμε  ότι θα κριθούν από τον  σιδηροδρομικό κόσμο και την ιστορία για την συνδικαλιστική τους δράση.
Καλή τύχη 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ