Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Aνακοίνωση Τερζόγλου Παναγιώτη

ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ σ.κ. ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ: 
1.- Μέλη Διοίκησης ΠΟΣ
2.- Μέλη Δ.Σ. Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ 29/10/2018


Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα μας, μια επίθεση λάσπης εναντίον προσώπων που κατέχουν σήμερα υπεύθυνή συνδικαλιστική θέση ή κατείχαν στο παρελθόν.
Τα πρόσωπα που δέχονται την επίθεση, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι πολιτικά και συνδικαλιστικά, αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των Διοικήσεων των εταιρειών ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το επιπλέον χαρακτηριστικό αυτής της επίθεσης είναι ότι έχει αρχίσει και περιλαμβάνει και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των συνδικαλιστών, αποκτώντας έτσι χαρακτήρα φασιστικής ολοκληρωτικής επίθεσης.

Αυτή η επίθεση λάσπης, έχει αποκλείσει τα ιδεολογικά, πολιτικά ή συνδικαλιστικά ζητήματα και χτυπάει απευθείας την εντιμότητα, την τιμιότητα και το ήθος των συνδικαλιστών ως προσώπων, έχοντας αντίκτυπο βέβαια και στα συλλογικά όργανα.
Ο σκοπός τους είναι διπλός. Από τη μία είναι η αφόπλιση των συνδικαλιστών ως μονάδων, η εξαγορά τους ή ο τελικός παροπλισμός τους. Από την άλλη η μείωση της όποιας δυναμικής έχει απομείνει στα σωματεία, μετά από μία μεγάλη περίοδο κρίσης και απαξίωσης.
Ενορχηστρωτές της επίθεσης είναι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο σιδηρόδρομο και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, καθοδηγούμενοι από το παρασκήνιο και από συνταξιούχους συνδικαλιστές σιδηροδρομικούς.
Ως εκτελεστικό τους όργανο, ανέλαβε ο γνωστός και από το παρελθόν για το ρόλο που έπαιξε στις μετατάξεις – διώξεις του 2010 ως ανερχόμενο και προστατευόμενο μέλος της ΠΑΣΚ, σημερινό μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ.
Ο κύριος αυτός, κυριευμένος από μία Ναπολεόντεια εγωπάθεια, προκειμένου να επιβιώσει, έχει συκοφαντήσει όποιον του υπέδειξαν οι πάτρωνες του.
Είχα την τιμή να είμαι από τα πρώτα «θύματα» του ενώ θύματα του υπήρξαν ακόμη και άνθρωποι που σήμερα είναι «στρατηγικοί εταίροι» του!
Δεν θα σταθώ όμως σε μένα, όταν με συκοφαντούσε ότι χρησιμοποιώ άλλη έδρα (εκτός της Αθήνας που είναι η μόνιμη κατοικία μου) για να παίρνω περισσότερες μετακινήσεις από την ΠΟΣ:
Το στέκι της έλξης Μιλάει ο Τερζόγλου για στοχοποιήσεις και κάνει και παρατηρήσεις....Αλήθεια συνάδελφε την περιόδο που ήσουν ¨παρατηρητής" που έμενες;Αθήνα ή επαρχία;Γιατί κάτι ακούγεται ότι ερχόσουν απο την επαρχία στις συνεδριάσεις
… ούτε θα σταθώ σε γραφόμενα του που αφορούν συνταξιούχους και οικογένειες τους:
ΝΕΜΕΣΙΣ για την κοκκινοσκουφίτσα των συνταξιούχων και τον κάθε πονηρό, είναι να δημοσιευτούν τα ονόματα, τα πατρώνυμα και τα ονόματα συζύγων, όσων εργάστηκαν στο μαγαζάκι της παρέας εκεί στο Κέντρο της Αθήνας στο 4ωροφο ,δίπλα στα σουβλάκια.
ΛΕΣ;”
( ) εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με εμπλέκεις με θέματα στα οποία δεν αναφέρθηκα. Αναφέρομαι στην ΠΟΣ και μόνο και στην κατάντια της. ΄΄Εφτασε να κάνει τον δικηγόρο της ΠΑΣΚ ο ...Τερζόγλου και απο χτες "κόκκινοι" συνταξιούχοι που θα έπρεπε να κρύβονται απο ντροπή για το παρελθόν τους και όσα αποκόμισαν απο το συνδικάτο, να μιλάνε με υπονοούμενα για νέους ανθρώπους, ποιοι, τα λαμόγια που τα πήραν ΟΛΑ, απο υπηρεσία και συνδικάτο. Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ,”

… γιατί σήμερα είμαστε μόνο πρόσωπα και δεν είμαστε μέλη της ΠΟΣ. Δημιουργείτε όμως ένα εύλογο ερώτημα. Στην προηγούμενη περίοδο, υπήρχαν στην ΠΟΣ τέτοια περιστατικά; Υπήρχαν στην ΠΟΣ, λαμόγια και συνδικαλιστές που εξαπατούσαν το ταμείο της; Με λίγα λόγια, έκαναν κομπίνες όπως καταγγέλλει ο κύριος αυτός;

Επειδή όμως δεν είμαστε ενεργά μέλη της ΠΟΣ σήμερα, δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται ζημιά στο δευτεροβάθμιο όργανο των σιδηροδρομικών και ότι η ΠΟΣ δεν πρέπει να καταδικάσει τον συκοφάντη!

Ας έρθουμε όμως στα ενεργά μέλη της ΠΟΣ που καθορίζουν σήμερα την πορεία του σ.κ. 
1.- Πριν από ένα χρόνο περίπου κατηγορήθηκε από μέλος του Δικτύου Σιδηροδρομικών, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο του σκράπ που είχε τις γνωστές τραγικές συνέπειες. Η κατηγορία υιοθετήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την παράταξη και ο συκοφάντης προστατεύτηκε.
Δεν προστατεύτηκε όμως, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ και η ΠΟΣ η οποία φέρεται να έχει στην ανώτερη θέση της κάποιον αναμεμειγμένο με το σκάνδαλο, σύμφωνα με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
2.- Σε μία αντιπαράθεση με το συνάδελφο Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσούκη, αποκάλυψε (ο κύριος αυτός) ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ, Παρασκευάς Πουρλιάγκας είναι πλαστογράφος και μάλιστα ότι υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις (προφανώς τελεσίδικες) τις οποίες όμως δεν δημοσίευσε ποτέ. Μάλιστα προαναγγέλλει και άλλες αποκαλύψεις οι οποίες ούτε αυτές ήρθαν:

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018
H δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε στέλεχος της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (ηθικός αυτουργός)και οδήγησε στην συμμετοχή Κιουτσούκη στο τότε συνέδριο της ΓΣΕΕ
Ωστόσο, δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ καθώς ακολουθούν και άλλες αποκαλύψεις που ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΟΥΝ τους σιδηροδρομικούς,αφού πολλά απο αυτά που υποψιαζόμασταν καταγράφονται και επίσημα σε καταθέσεις μαρτύρων σε δικαστήριο (συμφωνίες κτλπ).

3.- Η πιο πρόσφατη επίθεση λάσπης που αφορά πρώτα τον Πρόεδρο της ΠΟΣ συνάδελφο Παναγιώτη Παρασκευόπουλο και τον Ταμία Γιάννη Ντίτσα και ύστερα όλο το Προεδρείο (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ) και τη Διοίκηση εφόσον υπερψηφίζουν τα οικονομικά, είναι η ανάρτηση στην οποία έγραφε επι λέξει:
Ακόμα κ στα οικονομικά στην τελευταία συνεδρίαση , αλλά γράφανε στα χαρτιά ΑΛΛΑ πληρώνανε σε συγγενείς με τον ίδιο κωδικό
Μπορεί κάποιος να πει ότι, η παραπάνω παράγραφος είναι ασύντακτη και δεν βγαίνει νόημα. Μπορεί να υποθέσει ότι αυτός που την έγραψε είναι αγράμματος και άσχετος. Λάθος! Ο γνωστός αυτός κύριος ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να κάνει.
Ήθελε να συκοφαντήσει τα 2 στελέχη του Προεδρείου και μέσω αυτών τις 3 παρατάξεις που το αποτελούν και έχουν αποκλείσει τη δική του ότι … κάνουν απάτες! Ότι κάνουν κομπίνες! Ότι άλλα γράφουν και άλλα πληρώνουν και μάλιστα όχι σε υπαλλήλους αλλά … σε συγγενείς!
Αλήθεια, Πρόεδρε και Ταμία! Αλήθεια συνάδελφοι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ! Έτσι διαχειρίζεστε τα οικονομικά της ΠΟΣ;
Ο κύριος αυτός και η παράταξη του κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν και να ανασκευάσουν αν υπήρξε λάθος διατύπωση και όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά απείλησαν και με άλλες αποκαλύψεις! Ποτέ δεν δήλωσαν ότι έγραψαν λάθος!
Συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση σας την Τετάρτη 24/10/2018 όταν συζητήσατε το τελευταίο θέμα, είχατε την ευκαιρία να δώσετε απάντηση μια και καλή. Είχατε την ευκαιρία να ξεπλύνετε την τόση λάσπη που έχει ριχτεί πάνω σε τόσους ανθρώπους και στα συνδικάτα αλλά … διστάσατε!
Η στάση των 19 μελών της Διοίκησης με την οποία έδωσαν άφεση αμαρτιών στο συκοφάντη και προκάλεσαν τα πρωτοσέλιδα του: “Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ …», «Για οσους νόμισαν ότι μπορούν να μας τρομαξουν, κ να μας πουν ότι το σκηνικο τους είμαστε μικροί , πολύ μικροί για να τ’ αλλάξουμε …» «Ενίοτε , ορισμένοι που πηγαίνουν για μαλί, βγαίνουν κουρεμένοι ΓΟΥΛΙ.» είναι κατώτερη του οργάνου και των σιδηροδρομικών που εκπροσωπούν και τους καλώ να την ανασκευάσουν δίνοντας τελειωτική απάντηση στους συνδικαλιστές της κλειδαρότρυπας, της λάσπης και της χορηγίας.
Η ανοιχτή αυτή επιστολή αυτή απευθύνεται στα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ στο οποίο ανήκω και στα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣ, τα οποία είναι αρμόδια να αποφασίσουν και τους καλώ να πράξουν καθένας σύμφωνα με το Καταστατικό του οργάνου και τις αξιακές αρχές του σ.κ. των σιδηροδρομικών.

Παναγιώτης Τερζόγλου