Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Πάτρα: Η σιωπή για το τρένο προκαλεί ανησυχίες.

Οσο καθυστερεί το uπουργείο Υποδομών να ενημερώσει τους κατοίκους του Καστελλόκαμπου για τον τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου από την περιοχή τους, τόσο καλλιεργείται κλίμα καχυποψίας στην τοπική κοινωνία.
Στο ενημερωτικό σημείωμα της «ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ» που παρουσιάστηκε στις χθεσινές εργασίες του 2ουαναπτυξιακού συνεδρίου της Αιγιάλειας έγινε αναφορά στις τρεις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι και την είσοδο της Πάτρας.
«Η τρίτη (σ.σ. εργολαβία) αφορά το τμήμα από το Δρέπανο έως την είσοδο της Πάτρας (στα Μποζαΐτικα) μήκους 10.5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει μόνον την υποδομή αυτής, με προβλεπόμενο χρόνο περάτωσης στα τέλη του 2020» αναφέρεται λιτά και χωρίς να δίνονται τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο διέλευσης από το επίμαχο τμήμα.

Η… αφωνία έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι προφανώς δεν θα ήθελαν να βρεθούν αντιμέτωποι με διλήμματα, τύπου: «Δυστυχώς, δεν επαρκούν ο χρόνος και τα χρήματα για να εφαρμόσουμε άλλο τρόπο διέλευσης πλην της υπέργειας…». Κάτι που όλο και περισσότεροι διερωτώνται μήπως ακούσει στο τέλος και η Πάτρα.

Την ερχόμενη Δευτέρα (11.00 π.μ.) το νέο ΔΣ του συλλόγου Καστελλοκαμπου, θα συναντηθεί με τη δημοτική αρχή της Πάτρας. Στο νέο συμβούλιο μετέχουν οι: Γιάννης Κανελλόπουλος (πρόεδρος), Γερασιμίνα Παϊζη (αντιπρόεδρος), Σταύρος Μπουρδόπουλος (γραμματέας), Ασημίνα Γιαννακλή (ταμίας), Μαρία Γκιόκα (έφορος αθλητισμού/πολιτισμού), Κωνσταντίνος Μουστάκης (έφορος έργων) και Σπυριδούλα Βαμβέσου (αναπλ. γραμματέας).

Από τον Δήμο θα ζητηθεί να παρέμβει, ώστε να κλειστεί ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Κινήσεις γίνονται από τους κατοίκους και προς τους κυβερνητικούς βουλευτές από τους οποίους ζητούν αφενός ενημέρωση (ξέρουν οι ίδιοι, όμως;), και αφετέρου στήριξη στα αιτήματά τους.

pelop.gr