Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Aνακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την σσε ΟΣΕ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)

ΑΘΗΝΑ, 03 / 10 / 2018

A N A K O I N Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πολλές φορές με ανακοινώσεις μας έχουμε καταγγείλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού στρατευμένη και υποταγμένη στις θελήσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε.
Σήμερα καταγγέλλουμε επίσημα την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ και τη Διοίκηση του ΟΣΕ που λειτουργούν σαν ενιαίος, κομματικός και συνδικαλιστικός μηχανισμός και οδηγούν τα πράγματα στο απροχώρητο. Η υπονόμευση στο μεγαλείο της!!!! 
Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ να σοβαρευτεί και να μάθει να διαπραγματεύεται τις Σ.Σ.Ε. με τα θεσμικά όργανα που λειτουργούν κατ΄εντολή των εργαζομένων.

Το ΔΙΚΤΥΟ για άλλη μια φορά  θέλοντας να «θολώσει τα νερά» επιλέγει το δρόμο της διαστρέβλωσης, της ανευθυνότητας παραπλανώντας τους σιδηροδρομικούς με ψεύδη και ανακρίβειες. Δεν τους ενδιαφέρει ο Σιδηρόδρομος και οι Σιδηροδρομικοί παρά μόνο η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων στο Σιδηρόδρομο και η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. 

Θυμάστε να έβγαλαν ανακοίνωση όταν υπογράφθηκε η Σ.Σ.Ε. για τους συναδέλφους στην ΕΕΣΣΤΥ; Μήπως ακούσατε για το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να περάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσπαθώντας να φιμώσει το Σωματείο των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που «τόλμησαν» να αναρτήσουν τα ονόματα των νεοπροσληφθέντων Μηχανοδηγών ενημερώνοντας το σιδηροδρομικό κόσμο; 
Λέμε λοιπόν και στις Διοικήσεις αλλά και στους συναδέλφους του ΔΙΚΤΥΟΥ ότι οι εργαζόμενοι δεν  τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για το θέμα της υπογραφής της Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ. Στέκεται δίπλα στην Π.Ο.Σ. και στις αποφάσεις των οργάνων της και παλεύει για τα αιτήματά μας. Σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. που δεν εμπεριέχει αυξήσεις και το σύνολο των ισχύοντων έως σήμερα.

Όλοι μαζί οι Σιδηροδρομικοί, όλα μαζί τα Σωματεία θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ