Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ        


 27/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εξελίξεις στον κλάδο των αστικών συγκοινωνιών είναι ραγδαίες και ίσως οι σημαντικότερες από το 1992 και έπειτα.

Είχαμε εγκαίρως προβλέψει και ενημερώσει για τις πολιτικές επιλογές πού εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είχαν να κάνουν με την απελευθέρωση των μεταφορών.Πολιτικές επιλογές που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,της Νέας Δημοκρατίας και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσαν πιστά.


Η τροπολογία που παραχωρεί συγκοινωνιακό έργο, προσωπικό και υποδομές στους ιδιώτες, ήρθε από τη «νατοϊκή αριστερά» τους καλύτερους υπηρέτες του κεφαλαίου. Ξεδιπλώνουν την αντεργατική Επίθεση που θα δυσκολευόταν να φέρει εις πέρας η δεξιά.

Αξιολογώντας την ηδη άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, μία κατάσταση εκφυλιστική και διαλυτική την οποία και ενισχύουν, κρατούν τους εργαζόμενους μακριά από τα γεγονότα, απογοητευμένους.

Με πολύτιμους συμμάχους τις πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν Ανεξάρτητους) στα συνδικάτα του κλάδου, και τη διαχρονική συνδικαλιστική τακτική τους, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσουν την επίθεσή τους. Οι πολύτιμοι συνεργάτες τους με διάφορα τεχνάσματα, όπως οι συσκέψεις συντονιστικών ,οι οποίες μόνο σε συντονισμό εργαζομένων δεν αποσκοπούν, βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Αρνούνται να δώσουν το δικαίωμα μέσα από γενικές συνελεύσεις να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για τον τρόπο που θα απαντήσουν σε αυτήν την επίθεση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αποφασίσει για τους ίδιους, τη ζωή τους και το μέλλον του κλάδου.

Καλούμε τους συναδελφους, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Μεταφορών στις 11 το πρωί για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε, την απόσυρση της τροπολογίας που ιδιωτικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες. Να απαιτήσουμε κρατικές αστικές συγκοινωνίες, που θα χρηματοδοτούνται 100% από τον προϋπολογισμό. Συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού μας, και δεν θα είναι μηχανισμός που θα αποφέρει κέρδη στους λίγους.

Εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες με μισθούς και δικαιώματα που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΊ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΛΕΫ