Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Εκνευρίστηκε ο ποιητής Φανφάρας στο στέκι της εργοδοσίας και άρχισε τα ψέματα;

Εκνευρίστηκε το στέκι του φαιδρού  και άρχισε τα  τερατώδη  ψέματα  και τα ειδικά  φανφαρικά μαθηματικά .Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να δημοσιεύσουμε το ισχύον μισθολόγιο και το νέο που φέρνει η σσε για να μπορέσει ο κόσμος να «βγάλει άκρη» χωρίς να κάνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.Είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που  ρωτούσαν γιατί παρέμεναν στο σκοτάδι σε σχέση με το νέο μισθολόγιο για να μπορέσουν να έχουν άποψη..
Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ήθελαν να το μάθει ο κόσμος μετά την υπογραφή του.Ήθελαν τους εργαζόμενος στο σκοτάδι;
Η δημοσίευση του και η δυνατότητα σύγκρισης από  τους εργαζόμενους είναι προφανές ότι προκάλεσαν ταραχή και άρχισαν την λασπολογία.


1.Καλούμε τον διαχειριστή να προβεί σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας για την συνέλευση του ΜΑΙ καθώς ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα υπογραφεί σσε από τα 2 σωματεία.
Αυτό που είπαμε είναι ότι η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι το πολυπληθέστερο  αντιπροσωπευτικότερο σωματείο (εκεί δεχθήκαμε  και την επίθεση από συνδικαλιστή της ΕΝΟΤΗΤΑΣ) και  όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία μαζί με την ΠΕΠΕ έχουν αναλάβει την διαπραγμάτευση για υπογραφή σσε.Επομένως  θα  πρέπει να  φέρουν  σσε και όχι συλλογική συμφωνία ενοχικού δικαίου όπως άφησαν να εννοηθεί στην περίπτωση που δεν συμφωνούσε η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ..
Καλούμε λοιπόν τον διαχειριστή να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και να σταματήσει να αντιπαρατίθεται με γκαιμπελίστικες μεθόδους άλλων εποχών,Αυτά που ήξερε τόσο καιρό να τα ξεχάσει...
2.Ο εκνευρισμός με  συνεχή υβρεολόγιο ,αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά και υπολογισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τους  πίνακες δεν λένε ψέματα.

ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 12 ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ....Στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑΙ .ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.
Το να κάνεις  επίτηδες υπολογισμό με 12 μισθούς που δεν μας αφορά τι είναι; Μήπως αγωνιούν για να καλύψουν κάτι;
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ;

α)Να ενημερώσουμε λοπόν τους συναδέλφους  και να θυμίσουμε στο στέκι της εργοδοσίας  ότι την σημερινή σσε την καταψηφίσαμε λόγω της αποδοχής της ηγεσίας της ΠΕΠΕ του ενιαίου μισθολογίου που παρουσιάστηκε από την ίδια  το ως καλό ενιαίο μισθολόγιο.Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία της ΠΕΠΕ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ όπου σταθεί  τις  απεργιακές κινητοποιήσεις  που έκανε για να το εφαρμόσει στους εργαζόμενους.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ  ΣΣΕ Η ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ;  

β)Στην νέα σσε έχουν αλλάξει  όπως είδαν όλοι στους πίνακες  οι εισαγωγικοί και οι καταληκτικοί μισθοί  Σε πολλές περιπτωσεις προς το χειρότερο καθώς πχ σήμερα ο νεοπροσληφθείς ΔΕ στην κίνηση θα ξεκίναγε με 858 ευρώ αντί 800. ή ο μηχανδηγός ΠΕ με 36-38 χρόνια είχε μισθό 2154 και τώρα θα έχει 1650 ευρώ !! 500 ευρώ λιγότερο !!!

γ) οι πολλαπλασιασμοί που κάνει το στεκι «ξεχνάνε» ένα πραγμα .ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ   ΑΛΛΑ  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  14 ΜΙΣΘΟΥΣ  ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.
Αρα 
Πχ νέος υπαλληλος ΔΕ  στην κίνηση  σήμερα 
858 x 14 σήμερα ...   = 12012
800 x 14 με την νέα σσε= 11200  . Διαφορά -812 ευρώ
Νέος υπάλληλος διοικητικού 
858 x 14 σήμερα = 12012
750 x 14 με την νέα σσε = 10.500  Διαφορά -1512
Μηχανοδηγός ΠΕ με 36 χρόνια
2154 x 14 σήμερα ..= 30156 
1650 x 14 με την νέα σσε. =23100 +2100 επίδομα πτυχίου
ΔΙΑΦΟΡΑ  - 4956

Καλούμε όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων να κάνουν τον  εξής απλό υπολογισμό για να βρουν τις διαφορές των  βασικών αποδοχων τους σήμερα με την νέα σσε και ανάλογα τα χρόνια προυπηρεσίας τους
Βασικός μισθός σήμερα +προσωπική διαφορά 
Βασικός μισθός νέας σσε + επίδομα πτυχίου ανά κλάδο  αν είναι πτυχιουχοι .

ΥΓ Έρχονται και αλλα

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ