Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες οι του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Είναι πασιφανές ότι το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ  προσπαθεί  εναγωνίως να ''πουλήσει'' εκδούλευση στους μηχανοδηγούς στο θέμα των προσλήψεων.
Η παντελής έλλειψη ηθικής ορισμένων φαιδρών τύπων τους οδηγεί κυριολεκτικά να ξύνουν  τον πάτο  του βαρελιου της ανυποληψίας  αφού ''πατούν'' σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία ,για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Το σχέδιο τους είναι να προσπαθήσουν να  λειτουργήσουν ως μεσάζοντες ( προς άγρα ψήφων) ,μεταξύ των διοικούντων και των ενδιαφερόμενων για τις θέσεις εργασίας.
Πώς κρίνεται λοιπόν η στάση τους;
Είναι οι ''μαυραγορίτες'' της νέας εποχής; Είναι οι εργολάβοι των ονείρων;Είναι οι  μεσάζοντες της δυστυχίας;Είναι οι έμποροι της ελπίδας; Τι ακριβώς είναι ;
Γιατι αυτο που λένε στους μηχανοδηγούς  ότι είναι... πολύ απλά ...δεν είναι .Και το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πλέον.ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

Η ΣΥ.Π.Ε από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι είναι υπερ των προσλήψεων που έπρεπε να γίνουν χθες.
Ειναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι προσλήψεις που γίνονται δεν αποτελούν απόρροια της συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς είχαν προαποφασισθεί πολύ πριν από το ΔΣ της εταιρείας .
Οι εργοδοτικοι και κυβερνητικοί συνδικαλιστές  όμως ενώ γνώριζαν ότι οι προσλήψεις ήταν δρομολογημένες από την νέα ιδιοκτησία ζήτησαν από την διοίκηση να τις τοποθετήσει   ως όρο στη συμφωνία τους .Δηλαδή ζήτησαν να μπει ως όρος ένα τετελεσμένο γεγονός  μόνο και μόνο  ώστε να υπάρχει το αφήγημα των προσλήψεων με τις οποίες οι ίδιοι δεν είχαν καμία σχέση!!
Το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ το μόνο που κάνει  ως εργοδοτικός εκπρόσωπος είναι να εκμεταλλεύεται και να καπηλεύεται τα πάντα  με τα γνωστά αντισυνδικαλιστικά κίνητρα και κριτήρια για να παρουσιάσει δήθεν έργο.
Δικαίωμα στην εργασία  στον σιδηρόδρομο έχουν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια  τα οποία έχει θέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακόμα καλύτερα  για εμάς αν ανάμεσα σε αυτούς που θα επιλεγούν είναι και παιδιά σιδηροδρομικών .Η εργασία στον σιδηρόδρομο δεν αποτέλεσε ποτέ κληρονομικό δικαίωμα και δεν μεταβιβάζεται από πατέρα σε γιο ή κόρη όπως θέλουν να μας πείσουν διάφορες παρασυνδικαλιστικές καρικατούρες .Η εργασία στο σιδηρόδρομο αποτελεί επιλογή .Και η επιλογή αυτή ενισχύεται θετικά αν προέρχεται από σιδηροδρομική παράδοση  στην οικογένεια.
Είναι προσβλητικό  αλλά και  προκλητικό προς την κοινωνία και θέτει σε κίνδυνο  την προσπάθεια για αναβάθμιση του κλάδου  αυτή η επίθεση στην αξιοκρατία με  το  άθλιο προμοτάρισμα από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του δόγματος ότι η έλξη αποτελεί ένα κλειστό club!! 
Oι ίδιοι  άνθρωποι που κατηγορούν σήμερα άλλους  για << διαρροή περί ανύπαρκτων ποσοστώσεων  από άλλες εποχές  !!!!!!>> είναι αυτοί που τις διαφήμιζαν στους μηχανοδηγούς αυτές τις ποσοστώσεις.Πέτυχαν ποσόστωση έλεγαν μέχρι χθες  και τώρα παριστάνουν τους ανήξερους γιατί βλεπουν οτι ξεφτιλίζονται στα μάτια όλων.
Και  μάλιστα προκλητικά αναρωτιούνται..Ποια ποσόστωση ;;Ποιες χιλιάδες αιτήσεις;Ποιο ενδιαφέρον; Ποια αξιολόγηση;

Ωσπου ήρθε η σφαλιάρα των 3400 αιτησεων για 80 θέσεις σιδηροδρομικών και μάλιστα σε μερικές απο αυτές να απαιτούνται   πολύ υψηλά προσόντα και άρχισαν να ...παραμιλάνε!!
Αυτοί που κατηγορούν άλλους για μη επαφή με την πραγματικότητα μάλλον αρνούνται να παραδεχθούν ότι θερίζουν αυτά που έσπειραν.

Μετά τις γιορτές  θα δημοσιεύουμε στοιχεία που θα καταρρίψουν το αφήγημα της δήθεν αντίδρασης για πρόσληψη παιδιών συναδέλφων αφού αυτό το αίτημα είχε ανακοινωθεί  δημόσια και δεν υπήρξε καμία αντίδραση απο κανέναν ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ!!..
Οι εκπρόσωποι του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ   είναι αυτοί  που βασίζουν την συνδικαλιστική τους επιβίωση σε αυτές τις προσλήψεις με το παραμύθι που έστησαν γύρω από αυτές.
Γιατί είναι άλλο να έρχεται το παιδί  ενός μηχανοδηγού στον σιδηρόδρομο μέσα από ένα διαγωνισμό και άλλο να τάζεις  στον πατέρα του παιδιού  φύκια για μεταξωτές κορδέλες ότι θα το βάλεις στην δουλειά για να  ψηφίσει  ο μηχανοδηγός το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Αλήθεια η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τι έχει να πει για την δράση αυτών των συνδικαλιστών;
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ