Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Έργα και ημέρες Νεφελούδη ,του γγ του υπουργείου εργασίας που τα βρήκε όλα καλα στην συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εργοδοτικών συνδικαλιστών

"ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Με κυβερνητικές «πλάτες» η στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Καταγγελία, με αφορμή την τριμερή συνάντηση για την επιχείρηση «Paperpack»

Τις «πλάτες» της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίαςστη στοχοποίηση και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην τριμερή συνάντηση με την επιχείρηση «Paperpack»,καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.
Η τριμερής συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εργασίας, έγινε μετά από αίτημα του Συνδικάτου, καθώς το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που συμμετέχουν στη δράση του σωματείου τους. Εκτός από τις απολύσεις των τριών εργαζομένων, το Συνδικάτο έθεσε στη συνάντηση και το ζήτημα της συστηματικής παρεμπόδισης των εκπροσώπων του στην προσπάθειά τους να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Να βγουν συμπεράσματα από την ενιαία επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας
«Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τη στήριξη που βρίσκει η διοίκηση της εταιρείας από τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καταγγέλλει την προκλητική στάση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Α. Νεφελούδη, απέναντι στους απολυμένους και το Συνδικάτο.
«Το υπουργείο ακόμα και αυτήν τη στιγμή κάνει τα στραβά μάτια στις συνδικαλιστικές διώξεις και τις ερμητικά κλειστές πύλες του εργοστασίου για το Συνδικάτο, μιας και συνάδουν με τη γενικότερη επιδίωξη της κυβέρνησης για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος. Ανέχτηκε ως κάτι το φυσιολογικό η εταιρεία να "φιλτράρει" πριν από κάθε πρόσληψη αν είναι κάποιος μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης ή όχι, ενώ δεν ρώτησε καν την εταιρεία για το λόγο που απέλυσε τους τρεις συνδικαλιστές», αναφέρει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο.
Από την πλευρά της η εργοδοσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο, προσπάθησε να παρουσιάσει εικόνα ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «προάγει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Συνδικάτο» και τον «υγιή διάλογο».
«Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει», υπενθυμίζει το Συνδικάτο, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, «είναι ότι εδώ και χρόνια δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε συνδικαλιστή ούτε για να μοιράσει ανακοίνωση στο προσωπικό, ενώ όποιος "σηκώνει κεφάλι", βλέπει την έξοδο».
Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από το γεγονός ότι «σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο δουλειάς και έξω από αυτόν, έχουμε απέναντι από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία» και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, ξεπερνώντας τα εμπόδια που θέτουν εργοδότες και κυβέρνηση στη συνδικαλιστική δράση."