Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Διαδηλώνουμε όλοι αύριο ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαώνΤο ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να τιμήσουν αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στις 9.30 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραΐσκάκη με τις προσυγκεντρώσεις να έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ.
Δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις καλούν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΕΕΔΥΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει «Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του '36, τους 200 της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του '44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά».
Η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα. 
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)