Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Είναι που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΑΤ..


Βόλος: ΜΑΤ και χημικά εναντίον διαδηλωτών έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ - Καταγγελία της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ
ΜΑΤ, γκλομπς και χημικά επιστρατεύτηκαν προκειμένου να κατασταλεί διαδήλωση φορέων και κατοίκων στο Βόλο την Παρασκευή 13 Μάρτη το πρωί και συγκεκριμένα στην εξ αναβολής συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) για την επικύρωση του κανονισμού άρδευσης στο Πήλιο.
 
 Οι αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους από το κτίριο της συνεδρίασης, προκαλώντας τη λαϊκή αγανάκτηση, ενώ από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν 3 διαδηλωτές. Στη λογική της καταστολής συνέβαλε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, χρησιμοποίησε εταιρεία security για να απαγορεύσει την είσοδο στο κτίριο όλων όσοι δεν ήταν σε σχετική λίστα ονομάτων.

Σημειώνεται ωστόσο ότι με ευθύνη και της δημοτικής αρχής του Βόλου, αλλά και ορισμένων εκ των φορέων που αντιδρούν, το ζήτημα εστιάζεται μόνο στο ποιο εκ των δυο συμβουλίων, του Δήμου ή της ΔΕΥΑΜΒ, θα αποφασίζει για την επικύρωση κανονισμού άρδευσης. Όμως και οι δυο πλευρές αφήνουν στο απυρόβλητο τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ με τη λογική της «ανταποδοτικότητας» και της «επιχειρηματικής δράσης».

Ανακοίνωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα ΜΑΤ και ο δήμαρχος Μπέος με την ιδιωτική εταιρεία security, χέρι - χέρι στον αυταρχισμό και την καταστολή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ.


Όπως σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακριβώς κατά τα πρότυπα της προηγούμενης κυβέρνησης έστειλε τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένη διαδήλωση με εντολή να αποκλείσει την κινητοποίηση, να απαγορεύσει τη διέλευσή της σε συγκεκριμένους δρόμους και με τη χρήση χημικών να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει πιστά την εφαρμογή του σχεδίου "νόμος και τάξη" της προηγούμενης κυβέρνησης με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Μπέο, που πίσω από τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης έβαλε ιδιωτική εταιρεία security, με σκοπό να αποκλείσει το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και να αντιμετωπίσει τη σημερινή συγκέντρωση. Η ενέργεια αυτή έρχεται σαν συνέχεια της βαθιά αντεργατικής και αντιλαϊκής στάσης της δημοτικής αρχής που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.

Από κοινού η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ και ο δήμαρχος με την ιδιωτική εταιρεία security, με το σημερινό σχεδιασμό που υλοποίησαν, τη χρήση χημικών σε συγκέντρωση και τον αποκλεισμό ενός δημοτικού κτιρίου, θέλησαν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη συνέχιση της λειτουργίας της με ανταποδοτικά κριτήρια, για να συνεχίσει να χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου.

Το σχέδιο "νόμος και τάξη" πάει μαζί με τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να ακυρώσει με την πάλη του τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν το κράτος και η Τοπική Διοίκηση».
902