Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Βαριά καμπάνα σε blogger για τα σχόλια του σε βίντεο στο Youtube εναντίον των απεργών Γερμανών μηχανοδηγών

Κανένα ελαφρυντικό  για το αστέρι "Julien" του Youtube. Το περιφερειακό δικαστήριο του Münster επιβεβαίωσε την καταδίκη του για υποκίνηση  με φυλάκιση και υψηλό πρόστιμο.
Η ελευθερία της έκφρασης  ήταν σε υπέρβαση κατά τη γνώμη του ποινικού δικαστηρίου . Ο blogger του Διαδικτύου από το Bramsche είχε ξεσπάσει το 2015 σε βίντεο εναντίον των απεργών μηχανοδηγών του σωματείου (GdL): Ο 28χρονος στο βίντεο του αποκαλούσε τους απεργούς  του  GdL με "στρατό πουτανογεννημένων" και άλλους χαρακτηρισμούς.. Το βιντεο κλιπ κατέληγε στην απαίτηση  του να τους στείλουν στους θαλάμους αερίων του " Mistviecher"  αλλά και στο ερώτημα "Εξακολουθείτε να γνωρίζετε πως οι Εβραίοι μεταφέρθηκαν με τρένα στο Άουσβιτς; Πρέπει να φέρετε τους μηχανοδηγούς εκεί , να οδηγήσω  εγώ το τρένο δωρεάν και χωρίς απεργία. Το βίντεο  του επίσης είχε εικόνες ανθρώπων σε θαλάμους αερίων του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς
Πάνω από εκατό αγωγές κατατέθηκαν εναντίον του.


Ο  δικαστής Tecklenburg  τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους δέχθηκε  το αδίκημα της υποκίνησης του λαού και καταδίκασε τον Youtuber σε οκτώ μήνες φυλάκισης, η οποία αναβλήθηκε για τρία χρόνια. Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Το ποσό φάνηκε να είναι κατάλληλο για το δικαστήριο, επειδή ο blogger, ο οποίος έχει πάνω από 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές στο Youtube, έφτασε τα 800.000 κλικ σε μόλις τέσσερις μήνες και κέρδισε πολλά χρήματα.
Ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση άσκησαν έφεση.Ο εισαγγελέας μίλησε στο αίτημά του για γελοιοποίηση  του Ολοκαυτώματος. Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο κατηγορούμενος είχε ξεπεράσει σαφώς τα όρια  Ο Εισαγγελέας δεν μπορούσε να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικο . Απαιτούσε φυλάκιση 10 μηνών και πρόστιμο 20000 ευρώ.
Το εφετείο επικύρωσε  πλήρως την απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλά δεν επέκτεινε την ποινή.