Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πάτρα: Στοπ βάζουν οι κάτοικοι στην διέλευση του σύγχρονου τρένου - Επιμένουν στην στάση τους.

Προχωρούν σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή


Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν τα μέλη των συλλόγων των περιοχών του Ρίου, του Καστελλόκαμπου, των Δαφνών, των Μποζαϊτικων και της Έξω Αγυιάς, σε ότι αφορά το θέμα της διέλευσης της επιφανειακής χάραξης του σύγχρονου σιδηρόδρομου από το αστικό κέντρο της Πάτρας. 

Όπως τόνισαν στην ενημέρωση που είχαν την Τετάρτη προς τους δημοσιογράφους δεν θα αφήσουν το τρένο να περάσει και να χωρίσει στα δύο τις γειτονιές τους, διαφωνώντας κάθετα με τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ που παρέλαβαν από το υπουργείο.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τόνισαν ότι τα σχέδια που πήραν επιβεβαίωσαν τους φόβους τους, ότι δηλαδή η επίγεια διέλευση του τρένου θα υψώσει τείχη μπροστά από της γειτονιές τους.

Όπως είπαν τα τείχη αυτά θα αλλοιώσουν το περιβάλλον και το τοπίο, κόβοντας τους την πρόσβαση στην θάλασσα. Κάλεσαν δε και άλλους συλλόγους της Πάτρας να σταθούν στο πλευρό τους αφού αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της πόλης.

Μάλιστα, δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Achaia Beach» καλώντας όλους τους πολιτικούς και τους τοπικούς φορείς της περιοχής.

 patrasevents.gr